enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna savaşına karşı çıktığı için ev hapsine alınan gazeteci Marina Ovsyannikova Rusya’dan kaçtı

Ukrayna savaşına karşı çıktığı için ev hapsine alınan gazeteci Marina Ovsyannikova Rusya’dan kaçtı
18 Ekim 2022
410
A+
A-

Rusya’nın en çok izlenen televizyon kanallarından Channel 1’de canlı yayın sırasında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini protesto eden gazeteci Marina Ovsyannikova, kızıyla birlikte ülkeden kaçtı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘Agence France-Presse (AFP)’ kaynaklı haberine göre,  Ovsyannikova’nın avukatı Dimitri Zakhvatov, AFP’ye yaptığı açıklamada “Marina Ovsyannikova ev hapsinde bulunduğu apartmandan çıktıktan birkaç saat sonra kızıyla birlikte ülkeden ayrıldı.” dedi.

Ovsyannikova’nın Avrupa ülkelerinden birine gittiğini belirten avukatı, güvenli nedeniyle hangi ülkede olduğunu açıklamadı.

Ovsyannikova’nın ülkeden ayrıldığı haberi, Rus makamlarının “aranıyor” ilanını yayınladıktan iki hafta sonra geldi.

Ağustos ayında Rus ordusu hakkında “yanlış bilgi yaymakla” suçlanan Ovsyannikova, 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyordu. Ovsyannikova, Moskova’daki bir mahkeme tarafından ev hapsine alınmış ve dış dünya ile iletişim kurması yasaklanmıştı.

Marina Ovsyannikova, Rus devlet kanalında canlı yayında yaptığı protesto eylemi sonrası çıktığı mahkemede 30 bin ruble para cezasına çarptırılmıştı.

AFP
[Rus gazeteci, Rusya’nın en çok izlenen televizyon kanallarından Channel 1’de canlı yayın sırasında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini protesto etmişti
AFP]

Devlete ait Channel 1 televizyonundaki haber bülteni sırasında spikerin arkasına geçen Marina Ovsyannikova üst sağ köşesinde Ukrayna, sol köşede ise Rusya bayrakları bulunan, İngilizce “Savaşa Hayır. Rusya Savaşa Karşı” ve Rusça “Savaşı durdurun. Bu propagandalara inanmayın. Size yalan söylüyorlar” yazılı bir pankart açmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 18 Ekim 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.