enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna istihbaratı çalıntı tahıl taşıyan gemilerin isimlerini tespit etti

Ukrayna istihbaratı çalıntı tahıl taşıyan gemilerin isimlerini tespit etti
6 Ağustos 2022
952
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Rusya, ele geçirdikleri Hersov ve Zaporijjya bölgelerinde Ukrayna’ya ait yaklaşık 650 bin ton tahıl çalarak işgal altındaki Kırım’a gönderdi. Daha sonra çalıntı tahıl, Kırım’daki limanlarda gemilere yüklenip üçüncü ülkelere gönderildi. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), işgal altındaki Kırım’dan çalıntı tahılı taşıyan gemilerin isimlerini tespit etti. İlgili gemiler hakkında Ukrayna mahkemesi el koyma kararı aldı.

Balkan NinnisiUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilciliğin  ‘QHA’ya dayandırdığı haberine göre, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya’nın Ukrayna’dan çaldığı yaklaşık 650 bin ton tahıl ile ilgili yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarını açıkladı.

SBU’dan yapılan açıklamada, soruşturma sonucu Rus işgal güçlerine, işgal altında bulunan Herson ve Zaporijjya bölgelerinde Ukrayna’ya ait tahılları çalmaya yardım eden işbirlikçilerin ve çalınan tahılları işgal altındaki Kırım’dan 3 ülkelere taşıyan gemilerinin isimleri tespit edildi.

Açıklamaya göre Rusya ve Suriye bandıralı gemileri; Nadejda (Nadezhda), Sormovskiy-48, Fedor, Martos Koşka (Matros Koshka), Matros Pozıniç (Matros Pozynich), Zhibek Zholy, Sv. Konstantin, Mihail Nenaşev (Mihail Nenashev), Laodicea Ukrayna’dan çalınan tahılları 3. ülkelere taşıyor.

SBU, Ukrayna mahkemesinin söz konusu gemiler ve taşıdıkları yük hakkında el koyma kararını aldığını belirtti. Ayrıca açıklamaya göre Türkiye, Mısır ve Lübnan ilgili gemileri limanlara kabul etmeye ve yüklerini boşaltmaya reddettiğin belirtildi.

SBU’nun, tahıl ihraç etme izinlerini imzalayan işbirlikçilerden başlayarak, çalınan tahılı taşıyan 10 geminin tüm mürettebat üyelerine kadar olaya karışan herkesin isimlerini tespit ettiğini belirtilirken 3 kişi hakkında şimdiden iddianamelerin hazırlandığı aktarıldı.

İddianameler şu kişiler hakkında hazırlandı:

Yevgen Balıtskıy, Kremlin kontrolündeki sözde Zaporijjya İdaresi Başkanı

Oleksandr Saulenko, sözde Berdyansk Belediye Başkanı Vekili

Volodımır Stelmaçenko, Berdyansk Deniz Ticaret Limanı sözde Müdürü.

Advertisement

Bununla birlikte Ukrayna’ya ait tahılın çalınarak 3. ülkelere satma şemasına dahil olan diğer kişiler hakkında iddianamelerin hazırlanmaya devam ettiği belirtildi.

RUSYA KONTROL ALTINA ALDIĞI UKRAYNA BÖLGELERİ YAĞMALIYOR

Bilindiği gibi, Ukrayna güney bölgeleri ele geçirdikten sonra Rus işgal güçleri Ukrayna’ya ait varkılları yağmalamaya başladı. Depolarında saklanan tahıl çeşitli yolarla işgal altındaki Kırım’a sevk edilerek yarımadada bekleyen gemilere yükleniyor ve oradan 3. ülkelere gönderiliyor. Bunun dışında işgalciler Ukrayna limanlarındaki metal ürünleri çalıyor. Ayrıca işgalcilerin, Herson ve Zaporijjya bölgelerindeki birçok tarım şirketine ait tarım araçlarına el koyduğu ve onları Rusya’ya sevk ettiği biliniyor.

[UHA Haber Ajansı, 06 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.