enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uğur Şahin: Dördüncü doz gerekli olacak

Uğur Şahin: Dördüncü doz gerekli olacak
16 Aralık 2021
1.330
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Biontech kurucusu Uğur Şahin iki dozun Omicron karşısında tam aşılı olmak anlamına gelmediğini söyledi. Şahin güçlendirici dozun üç ay sonra yaptırılması gerektiğini belirtti. Şahin’e göre dördüncü doz da gerekli olacak.

Biontech kurucusu Uğur Şahin(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin  haberine göre,  Biontech kurucusu Uğur Şahin, Spiegel’e yaptığı açıklamada güçlendirici dozun ikinci dozdan üç ay sonra yaptırılması gerektiğini söyledi.

Uğur Şahin, iki dozun Omicron varyantına karşı “yeterli korumayı sağlayan tam aşılı olmak” anlamına gelmediğini belirtti.

Şahin “Eğer Omicron görüldüğü gibi yayılmayı sürdürecek olursa üç aydan sonra güçlendiriciyi vermek bilimsel açıdan mantıklı olur” diye konuştu.

Biontech Omicron’a özel bir aşı üretip üretmeyeceği konusuna ise henüz karar vermiş değil. Güçlendirici dozun da varyant karşısında yeterli korumayı sağlayacağı düşünülüyor. Şahin’in açıklamalarına göre eldeki ilk veriler üç dozun virüsü belirgin bir biçimde nötralize ettiğini ve aşılıları koruduğunu gösteriyor. Ancak Şahin üçüncü dozun ardından kısa süre sonra dördüncü dozun da yaptırılmak zorunda olduğu görüşünü ifade etti.

Şahin “Dördüncü aşı Omicron varyantına uyarlanmış bir aşı da olabilir” diye konuştu. Biontech’in bu amaçla üretim kapasitesini gelecek yıl için dört milyar doza çıkardığını söyledi.

Dördüncü doz da gerekli olacak

Alman Aile Hekimleri Birliği Başkanı Ulrich Weigeldt de üçüncü dozun da korona ile mücadelede yeterli olmayacağını söyledi.

Weigeldt Bild’e yaptığı açıklamada “Yazın en geç sonbaharda dördüncü aşının gerekli olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Weigeldt dördüncü korona aşısının “grip aşısıyla bağlantılı olarak” verilebileceğini ve koronadan korunmanın bir rutine gireceğini ümit ettiğini söyledi.

Uzmanlar Omicron varyantının hızlı bir biçimde yayılacağını tahmin ediyor. Alman Disiplinlerarası Yoğun Bakım ve Acil Tıp Derneği Başkanı Gernot Marx “Bu mutasyonun gelecek yılın başında yavaş yavaş baskın varyant haline geleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Yoğun bakım doktorlarından Christian Karagiannidis ise Passauer Neue Presse’ye yaptığı açıklamada bu tarihi ocak sonu olarak ifade etti.

Alman Enfeksiyon Hastalıkları Dalı Cemiyeti Başkanı Bernd Salzberger de ikinci ile üçüncü aşı arasındaki süreyi kısaltma çağrısı yaptı.

Salzberger Funke Medya Grubu’na bağlı gazetelere yaptığı açıklamada güçlendirici dozun hızlı bir biçimde yapılmasının Omicron varyantının yayılmasını engelleyebileceğini söyledi.

EK Kaynaklar *AFP, dpa

[UHA Haber Ajansı, 16 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.