enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:32 Türkiye kış sporlarında neden geride kalıyor?
00:26 Hollanda’da finansal konularda yardım eden Geldfit adlı kuruluş Türkçe servisine başladı
00:19 ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: Dünya Ana Dil Günü kutlu olsun!
00:17 Gastronomi Haberleri
00:09 Dünyanın lanetlediği, katil, soykırımcı, haysiyetsiz İsrail, Gazze’de ateşkese rağmen terör eylemlerini sürdürüyor
00:06 Müftü çocuğu ile İlahiyat Prof’u çocuğundan ateistlere taktikler
00:04 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Kadın Girişimcilere Yönelik Etkili İletişim Atölyesi
00:03 Balerin Ayda’nın 12 yıllık Avrupa serüveni
00:03 Kocaeli’n Derince ilçesinin kalbindeki kanayan yara: “Eski Yer İnadı” mı, “Gelecek Vizyonu”
00:03 Trump’tan Yüksek Mahkeme’ye tepki: Yeni gümrük vergisi
00:02 ZUCHEX 2026, Prestijli Fuar Statüsüyle Küresel Gücünü Pekiştirdi
00:01 Ömür ÇELİKDÖNMEZ : Avrupa’nın Türkiye’ye dönüşünün nedenleri enerji, güvenlik ve askerî gerçeklik
00:01 Numan Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye raporu mihenk taşıdır
11:23 İftar sofralarına gitmeyeceğim
00:02 Macar Diplomatlardan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:07 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:06 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:05 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’den Yunan adalarına kapıdan 7 günlük vize uygulaması

Türkiye’den Yunan adalarına kapıdan 7 günlük vize uygulaması
8 Nisan 2024
31
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Yunanistan’dan Türk turistlere Yunan adaları için kapıdan bir hafta süreyle vize uygulaması başladı.

UHA / İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl sonu Atina’da görüştüğü Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis, Yunan adalarında Türk turistlere kapıda bir hafta vize uygulamasına geçileceğini duyurmuştu.

Gelecek ay Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenen Miçotakis, kapıdan vize uygulamasının başlaması dolayısıyla basına yaptığı açıklamada, bu uygulamanın sadece yaz aylarında değil tüm yıl boyunca geçerli olacağını belirterek, yılın tüm zamanlarında turizmi artırmak ve böylece yerel ekonomilere yardımcı olmak için bu konuda gerekli adımın atıldığını vurguladı.

Yunan adaları Türk turistleri bekliyor

Rodos Limanı İşletmeleri Müdürü Vassilis Vayiannakis, kapıdan vize uygulaması için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek, Türk turistlerden yoğun talep geldiğini bildirdi.

Turizm, Yunan ekonomisi için hayati bir öneme sahip.

Merkez Bankası verilerine göre Yunanistan geçen yıl 32,7 milyon yabancı turust ağırlayarak 20,5 milyar euro gelir elde etti.

Yunanistan’ın bu konuda yürüttüğü çalışma daha sonra AB Komisyonu tarafından onaylanmıştı.

Türklere hangi Yunan adalarına kapıdan vize alabilecek?

  • Sakız
  • Middili
  • Rodos
  • Samos
  • Kos
  • Meis
  • Patmos
  • Leros
  • Kalimnos
  • Simi adaları

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından edindiği bilgilere göre, Türk vatandaşlarına ekspres vize verilmesine ilişkin uygulama İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adaları için 30 Mart itibarıyla başlatıldı.

Programa dahil edilecek diğer 5 ada İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) için uygulama ise yakın zamanda başlatılacak.

Kapı vizesi için ne gerekiyor?

Yunanistan adalarına kapıda vize alabilmek için 60 euro ödemek gerekiyor.

Kapı vizesi alabilmek için en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport, 2 biyometrik fotoğraf, seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiyenin bulunduğu 3 aylık banka hesap dökümü, otel rezervasyonu, feribot bileti, yolcuku sağlık sigortası, kimlik fotokopisi ve başvuru formu ile pasaportta KKTC vize damgasının bulunmaması gerekiyor.

Türk ziyaretçilerin kendilerinden istenen evrakları, başvuru formuyla Yunan yetkili birimlerine ulaştırmaları gerekiyor.

Gerekli evraklar, adaya geçiş noktalarında yetkili birimlere teslim ediliyor ancak girişlerde bekleme yaşanmaması için evrakların ziyaret öncesinde adalar ve Türkiye arasındaki feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine teslim edilmesi tavsiye ediliyor.

Her bir ada ziyareti için Yunan makamlarınca 1 ila 7 gün geçerli olacak vize verilecek.

Adalar için alınacak ekspres vizeler sadece bu adalar için geçerli olacak ve Yunanistan’ın başka bir bölgesine geçişte kullanılamayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.