enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:49 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
18:07 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:57 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:59 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
00:58 Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi işbirliği
00:18 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:15 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:31 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
10:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:49 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:48 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:41 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
00:30 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’den Yunan adalarına kapıdan 7 günlük vize uygulaması

Türkiye’den Yunan adalarına kapıdan 7 günlük vize uygulaması
8 Nisan 2024
34
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Yunanistan’dan Türk turistlere Yunan adaları için kapıdan bir hafta süreyle vize uygulaması başladı.

UHA / İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl sonu Atina’da görüştüğü Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis, Yunan adalarında Türk turistlere kapıda bir hafta vize uygulamasına geçileceğini duyurmuştu.

Gelecek ay Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenen Miçotakis, kapıdan vize uygulamasının başlaması dolayısıyla basına yaptığı açıklamada, bu uygulamanın sadece yaz aylarında değil tüm yıl boyunca geçerli olacağını belirterek, yılın tüm zamanlarında turizmi artırmak ve böylece yerel ekonomilere yardımcı olmak için bu konuda gerekli adımın atıldığını vurguladı.

Yunan adaları Türk turistleri bekliyor

Rodos Limanı İşletmeleri Müdürü Vassilis Vayiannakis, kapıdan vize uygulaması için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek, Türk turistlerden yoğun talep geldiğini bildirdi.

Turizm, Yunan ekonomisi için hayati bir öneme sahip.

Merkez Bankası verilerine göre Yunanistan geçen yıl 32,7 milyon yabancı turust ağırlayarak 20,5 milyar euro gelir elde etti.

Yunanistan’ın bu konuda yürüttüğü çalışma daha sonra AB Komisyonu tarafından onaylanmıştı.

Türklere hangi Yunan adalarına kapıdan vize alabilecek?

  • Sakız
  • Middili
  • Rodos
  • Samos
  • Kos
  • Meis
  • Patmos
  • Leros
  • Kalimnos
  • Simi adaları

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından edindiği bilgilere göre, Türk vatandaşlarına ekspres vize verilmesine ilişkin uygulama İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adaları için 30 Mart itibarıyla başlatıldı.

Programa dahil edilecek diğer 5 ada İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) için uygulama ise yakın zamanda başlatılacak.

Kapı vizesi için ne gerekiyor?

Yunanistan adalarına kapıda vize alabilmek için 60 euro ödemek gerekiyor.

Kapı vizesi alabilmek için en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport, 2 biyometrik fotoğraf, seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiyenin bulunduğu 3 aylık banka hesap dökümü, otel rezervasyonu, feribot bileti, yolcuku sağlık sigortası, kimlik fotokopisi ve başvuru formu ile pasaportta KKTC vize damgasının bulunmaması gerekiyor.

Türk ziyaretçilerin kendilerinden istenen evrakları, başvuru formuyla Yunan yetkili birimlerine ulaştırmaları gerekiyor.

Gerekli evraklar, adaya geçiş noktalarında yetkili birimlere teslim ediliyor ancak girişlerde bekleme yaşanmaması için evrakların ziyaret öncesinde adalar ve Türkiye arasındaki feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine teslim edilmesi tavsiye ediliyor.

Her bir ada ziyareti için Yunan makamlarınca 1 ila 7 gün geçerli olacak vize verilecek.

Adalar için alınacak ekspres vizeler sadece bu adalar için geçerli olacak ve Yunanistan’ın başka bir bölgesine geçişte kullanılamayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.