enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:27 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:10 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:44 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
06:46 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
06:44 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
06:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
06:31 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:24 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:08 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
20:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Doğu Sisam Belediye Başkanı: Türkiye’den yeni bir göç dalgasından endişeliyiz

Doğu Sisam Belediye Başkanı: Türkiye’den yeni bir göç dalgasından endişeliyiz
22 Eylül 2021
325
A+
A-

UHA HABER / Yunanistan’ın Sisam (Samos) adasında göçmenler yeni bir kapalı kampa yerleştirilirken Doğu Sisam Belediye Başkanı Afganistan ve Türkiye’deki göçmenler kaynaklı yeni bir göç dalgasından endişeli olduklarını açıkladı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Türkiye’ye en yakın Yunan adası olan Sisam (Samos) Adası’nda göçmenler pazartesi günü Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen yeni bir kapalı kampa yerleştirilmeye başlandı.

Yunanistan Göç Bakanlığı’nın pazartesi günü verdiği bilgilere göre, Vathy Kampı’nda bulunan 400 kişiden 270’i yeni kampa taşınmayı kabul etti.

İnsan hakları savunucularının “hapishaneye” benzettiği Zervou’daki dikenli tellerle çevrili yeni kampta manyetik kapılar ve X-ray tarayıcılar bulunuyor. Elektronik çiple girilen 3 bin kişilik kamp güvenlik kameraları ile de gözetleniyor.

Fransız haber ajansı AFP‘ye Doğu Sisam Belediye Başkanı George Stantzos, “Afganistan veya dört milyon göçmeni barındıran Türkiye kaynaklı yeni bir göç dalgasından endişeliyiz” dedi. Yeni kampın biraz “korkutucu” göründüğünü belirten Stantzos, ancak kampın yürürlükte olan “kontrolsüz ve ezilmiş sisteme kıyasla daha az kötü” olduğunu söyledi.

Yunanistan Göç Bakanlığından Manos Logothetis ise “Bugün bizim için tarihi bir gün” diye konuştu. ERT kanalına açıklama yapan Yuna yetkili, kamplarda su, tuvalet, aileler için özel alanlar bulunduğunu ve yüksek güvenlik önlemleri alındığını belirterek barınma koşullarının iyileştirildiğini ifade etti.

Griechenland EU-Flüchtlingspolitik | Brand RIC Samos

Dört adada daha inşa edilecek

Sisam Adası’ndaki kamp bir pilot proje olma özelliği taşıyor. Kampın benzerlerinden Kos, Leros, Midilli, İstanköy ve Sakız Adası’ndan inşa edilmesi planlanıyor. Yunanistan, AB donlarıyla finanse edilen yeni kampların mevcut kamplardaki aşırı kalabalık, sağlıksız koşullar, fareler ve suçla mücadele etmeyi amaçladığını söylüyor. Ancak gece sokağa çıkma yasakları gibi kontrolleri ve bir gözaltı merkezini de içeren kampların mülteci kamplarını “dünyanın en savunmasız insanları için birer hapishaneye çevirdiği” eleştirileri yapılıyor.

Sisam Adası’nda 680 kişilik kapasitesi bulunan Vathy Kampı’ndaki göçmenlerin sayısı dönem dönem 7 binden fazla kişiyi aşmıştı. Yetkililer, yeni kampın “güvenli ve insani koşullara” sahip olacağını taahhüt ediyor. 2,5 yıldır Samos’ta bulunan Kamerunlu bir göçmen AFP’ye açıklamasında, “Bazı insanlar buranın bir hapishane olduğunu düşünebilir ancak şu anda olduğumuz yerden daha iyidir. Sinekler yok, fareler yok…” diye konuştu.

AB, komşu ülke Türkiye’den deniz yoluyla gelen göçmenlerin çoğunu alan adalardaki yeni kamplar için 276 milyon euro fon ayırdı.

EK Kaynaklar *AFP

[UHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.