enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:49 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
00:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
00:32 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
00:31 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
00:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
00:17 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
00:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
00:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:01 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
09:48 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:58 Türkiye’nin dijital dönüşümünde ivme arayışı: Ekosistem odaklı adımlar kritik
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:48 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:04 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye yeniden Fransa’nın kırmızı listesinde

Türkiye yeniden Fransa’nın kırmızı listesinde
29 Ağustos 2021
336
A+
A-

UHA HABER / Koronavirüs pandemisindeki gelişmeler ve daha da tehlikeli olan varyantların yayılması üzerine Fransa ülkeye seyahat konusundaki tedbirlerini güncelledi. Buna göre 28 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 23.59’dan itibaren Türkiye yeniden kırmızı bölge olarak sınıflandırılan ülkeler arasında yer aldı. Şimdiye kadar turuncu bölge diye nitelenen ülkeler arasında yer alıyordu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre,Yeni derecelendirmeden kaynaklanan tedbirlerden, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmış aşılar ile aşılanmış kişilerin muaf tutulacağı açıklandı.

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yayınlanan detaylı açıklamada, aşılanmamış kişilerden havayolu ile seyahat ediyorlarsa uçağa binmeden önce havayolu şirketine ve sınır kontrol yetkililerine, 48 saatten daha kısa bir süre önce yapılmış negatif sonuçlu bir PCR testi veya antijen testi beyan etmeleri istendiği bildiriliyor.

Bu kişilerin ayrıca Fransa’ya ulaştıktan sonra da antijen testi yaptırma yükümlülüğü bulunduğu da belirtiliyor. 12 yaşından küçük çocukların söz konusu yükümlülükten muaf tutulduğu belirtiliyor.

Aşılanmamış kişilerin ayrıca Fransa’ya gittikten sonra, masrafları tamamen kendileri tarafından karşılanmak üzere, valilik kararnamesi ile ilan edilecek 10 günlük bir karantinaya tabi tutlmaları da söz konusu. Karantina kurallarına uyulup uyulmadığının Fransız emniyet ve jandarma görevlileri tarafından kontrol edileceği ve ihlal tespiti halinde en az 1000 euro para cezası verilebileceği de hatırlatılıyor.

Ayıca koronavirüs enfeksiyonuna dair herhangi bir semptom taşımadıklarına, seyahatlerinden önceki 14 günlük süre zarfında Covid-19 virüsü taşıdığı teyit edilmiş bir vaka ile temaslı olduklarına dair bilgilerinin olmadığına ve sadece onbir yaşından büyük yolcular için geçerli olmak üzere, ulusal topraklara vardıklarında olası SARS-CoV-2 tespiti için bir teste veya virolojik tarama amacıyla biyolojik bir teste tabi tutulmalarını kabul ettiklerine dair yeminli bir beyanda bulunmaları da talep ediliyor.

[UHA Haber Ajansı, 29 Ağustos 2021] 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.