enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Türkiye, Venezuela için yaptırımlara karşı bir cankurtaran oldu”

“Türkiye, Venezuela için yaptırımlara karşı bir cankurtaran oldu”
1 Haziran 2021
412
A+
A-

TÜHA HABER /Venezuela uluslararası uyuşturucu kaçakçılığının neresinde rol alıyor? Venezuela-Türkiye ilişkilerinin nasıl geliştiğini Venezuelalı gazeteci Roberto Deniz DW Türkçe’ye anlattı.

Sedat Peker, geçen hafta, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya giderek yeni bir uyuşturucu sevkiyatı rotası üzerinde çalıştığını iddia etti.

Binali Yıldırım ise oğlunun Aralık ayında oraya gittiğini ve maske ile test kiti dağıttığını belirtti.

Bu iddialarla birlikte Türkiye-Venezuela ilişkilerini ve Venezuela’nın uluslararası kaçakçılık iddialarını, İspanyolca yayın yapan ve sürgündeki Venezuelalı gazetecilerin çalıştığı basın kuruluşu Armando.info muhabiri Roberto Deniz’e sorduk.

El ejército venezolano ganó la batalla del atún - Roberto Deniz - César Miguel RondónVenezuela-Türkiye ilişkilerinde eski başkan Hugo Chavez döneminde, uluslararası hegemonya karşıtlığından beslenen görece bir yakınlık olsa da, asıl yakınlaşmanın şimdiki başkan Nicolas Maduro döneminde başladığını belirten Deniz, “Maduro’nun çok zor zamanlar geçirdiği bir dönem olan 2017-2019 yılları arasında Türkiye onun için adeta bir cankurtaran oldu. ABD ve uluslararası camia, insan hakları ihlalleri ve şaibeli seçimler gibi konular yüzünden Venezuela’ya yaptırım ve baskı uyguluyordu. Bu dönemde Türkiye, Venezuela için yaptırımları delmeye yarayan bir ülke olarak ortaya çıktı” dedi.

Uyuşturucu kaçakçılığı iddialarına da değinen Roberto Deniz, dünyanın en büyük kokain üreticisinin komşu ülkeleri Kolombiya olduğunu hatırlattı. Hükümet ile güvenlik güçlerindeki lider kadronun bu geçişleri en hafif tabiriyle görmezden geldiğini belirtti.

ABD’li bir yetkilinin yaptığı açıklamada, sadece 2018 yılında 240 ton kokainin, Kolombiya’dan Venezuela’ya, oradan da dünyanın farklı yerlerine dağıtıldığına dikkat çekildi.

El ejército venezolano ganó la batalla del atún - Roberto Deniz - César Miguel RondónVenezuelalı gazeteci Deniz, “Bu konuda kamuya mal olmuş birçok bilgi ve belge var. Kolombiya’dan gelen uyuşturucuların uçak ve teknelerle Venezuela’dan çıkarak Karayip’teki adalara, oradan başka yerlere gittiğine dair belgeler var” dedi.

Gazeteci, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili ise herhangi bir bilgiye sahip olmadığını ancak böyle bir ihtimalin kendisini şaşırtmayacağını ifade etti.

“Çünkü buna benzer başka şeyler oldu. Zamanın Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve şu anda Petrol Bakanı olan Tareck El Aissami bu hükümetin en güçlü bakanlarından. Kendisi ABD tarafından uyuşturucu kaçakçılığı suçuyla aranıyor. Tareck El Aissami, Venezuela-Türkiye ittifakının kilit isimlerinden. Bakabilirsiniz, zannediyorum sadece bu dönemde Türkiye’ye 4-5 defa ziyarete gitmişti” dedi.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun eşinin yeğenleri de 2015 yılında 800 kilo kokaini Haiti üzerinden ABD’ye sokmaya çalışırken yakalanıp 18 yıl hapis cezası almışlardı. Yeğenlerin, Venezuela ordusunun üst düzey yetkilileri tarafından yönetildiği iddia edilen Cartel del Sol adındaki örgüt için bu işi yaptığı iddia ediliyor. Devlet Başkanı Maduro ve hükümeti, söz konusu iddiaları “emperyalist yalanlar” olarak nitelendirerek reddediyor.

HABER : Serdar VARDAR (DW)

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 01 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.