enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:30 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
00:59 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak.
00:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
00:38 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
00:20 SPD Başkanı Yıldız: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
00:19 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
00:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
00:06 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
00:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
00:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
00:04 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
13:29 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye, Gazze’ye 88 bin ton yardım gönderdi

Türkiye, Gazze’ye 88 bin ton yardım gönderdi
12 Aralık 2024
18
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Genel Kurulunda Dışişleri Bakanlığının 2025 yılı bütçesinin sunumunda yaptığı konuşmada, İsrail’in durmak bilmeyen saldırıları ve bu saldırıların bölgede sebep olduğu tırmanış ve istikrarsızlık karşısında kelimelerin kifayetsiz kaldığını vurguladı.

Türkiye’nin savaşın ilk gününden bu yana İsrail’in yaptıklarını AK PARTİ | 67. Hukumetdünya çapında gözler önüne sererek Filistinlilerin yaşadığı mezalime son vermeyi hedeflediğini söyleyen Fidan, Gazze’de yaşanan soykırımın ve İsrail’in tüm bölge güvenliğini tehdit eden saldırılarının durdurulmasının gündemde öncelikli konulardan olduğunu ifade etti.

Fidan, Binyamin Netanyahu hükümetinin açlığı bir silah olarak kullandığına dikkati çekerek, Gazze’nin tamamen tahrip edildiğini ve insani yardımların girişine izin verilmediğini söyledi.

Türkiye’nin 88 bin ton yardımla Gazze’ye en fazla yardım gönderen ülke olduğuna işaret eden Fidan, Türkiye’nin aynı zamanda Lübnan’a da en fazla yardım gönderen ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Fidan, 2 Mayıs’tan itibaren İsrail ile ticaretin tamamen durdurulduğunun altını çizerek, Güney Afrika tarafından Uluslararası Adalet Divanında açılan davaya müdahillik başvurusunda bulunduklarını hatırlattı.

İsrail’e silah satışının durdurulması için Birleşmiş Milletlerde ortak mektup girişimine öncülük ettiklerini anımsatan Fidan, “İsrail, bölgedeki saldırganlığını bazı ülkelerin diplomatik, ekonomik ve askeri yardımıyla sürdürmektedir. Bu nedenle İsrail’i uluslararası toplum içinde tecrit etmek için de çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Birliği Temas Grubu’nun Gazze’de ateşkes sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve Filistin’in devlet olarak tanınması için 18 ülke ve uluslararası kuruluşu ziyaret ettiğini, 9 ülkenin daha Filistin’i devlet olarak tanıdığını söyledi.

Lübnan’da sağlanan ateşkesi de memnuniyetle karşıladıklarını belirten Fidan, bu ateşkesin bölgedeki yangını söndürmeye yeterli olmadığını vurguladı.

Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü her daim desteklediklerini dile getiren Fidan, “Savaşın hem coğrafi olarak genişlemesi hem de nükleer silah kullanımı gibi çok daha tehlikeli bir boyuta evrilmesi ihtimalini yadsımıyoruz” dedi.

Fidan, dördüncü yılına giren Ukrayna’daki savaşın bir an önce müzakereler yoluyla sona erdirilmesi yolunda çalışmalara 2025’te de devam edeceklerini söyledi.(TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.