enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
00:59 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
00:56 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
00:42 Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na, 246 subay alınacak…
00:35 İsrail Gazze’deki vahşetin görülmesini istemiyor
00:24 46 yıl önce kahpe ASALA tarafından öldürülen Ahmet Benler Bill Gates olabilirdi…
00:23 UHA / İnternational News Agency Kocaeli Bölge Temsilciliği’nden Haberler!
00:18 Ülke Profili: Lübnan
00:13 Su Güvenliği: Su biterse yönetilecek bir şey kalmaz
00:13 Bakan Uraloğlu, “Altyapı konusunda yaptığımız yatırımlar ülkemizin geleceğine mühür vuruyor”
00:06 Dr. Tuba YILDIZ: Suriye–Lübnan Ekseninde Tom Barrack Diplomasisi
00:02 Bosna-Hersek’in Sırp Lider Milorad Dodik ile imtihanı!
00:02 FUEN TAG Uluslararası STK’lar Konferansı (CINGOs) Sonbahar Genel Kurulu’na katıldı
00:01 Batı’ya Uzak, Belirsizliğe Yakın: Gürcistan’da Kırılma Dönemi mi?
15:55 Minguzzi cinayeti davasında karar açıklandı
15:46 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın huzurunda iki ülke arasında 4 anlaşma imzalandı.
09:59 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı’nın yıl sonu hedefi 85 milyon yolcu”
08:25 Haberciliğe her açıdan bakan podcast: Habercinin Gözünden
05:38 Dünya Meteoroloji Örgütü’ne (WMO) göre, “Hava koşulları sertleştikçe ekonomik maliyetler ve etkiler de artıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Ermenistan’a Erivan’da normalleşme müzakerelerine ev sahipliği yapmasını teklif etti

Türkiye Ermenistan’a Erivan’da normalleşme müzakerelerine ev sahipliği yapmasını teklif etti
5 Temmuz 2022
412
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Türk dışişleri bakanı, Türkiye’nin Ermenistan’a iki ülke arasındaki normalleşme müzakerelerinin ilk turuna Ermenistan’ın başkenti Erivan’da ev sahipliği yapmasını teklif ettiğini söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı’nın (UHA) ‘TRT World, AA’ kaynaklı haberine göre, Dışişleri ve İçişleri Bakanları ortak basın toplantısında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, “İlk görüşmeyi Erivan’da yapabileceğimizi söyleyerek Ermenistan’a teklifte bulunduk, ancak Ermenistan iç baskılar nedeniyle buna henüz hazır değil” dedi. ve Avusturya’nın başkenti Ankara’da.

Çavuşoğlu, Ermeni diasporasının Türk-Ermeni normalleşme süreci konusunda bölündüğünü belirterek, aşırılık yanlısı grupların Ermeni sokaklarında bazı protestolar olduğunu da sözlerine ekledi.

“Avusturya’ya (normalleşme görüşmelerine ev sahipliği yaptığı için) teşekkür ediyoruz, ancak bir sonraki toplantılar neden Türkiye’de veya Ermenistan’da yapılmasın?” diye sorguladı.

Türk dışişleri bakanı, ülkesinin normalleşme süreciyle ilgili her aşamada Azerbaycan ile istişare halinde olduğunu da yineledi.

Çavuşoğlu, “Sonuçta süreci kademeli olarak devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki normalleşmeyi de destekliyoruz” dedi.

Görüşmeler devam ediyor

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, ilişkilerin normalleşmesine yönelik Türk ve Ermeni elçilerinin Cuma günü Viyana’da dördüncü toplantılarını gerçekleştirdiklerini ve iki ülke arasındaki kara sınırını üçüncü ülke vatandaşlarına “mümkün olan en kısa sürede” açmayı kabul ettiklerini söyledi. .

Toplantıdan sonra yapılan açıklamaya göre, normalleşme müzakerelerinin ilk turu 14 Ocak’ta Moskova’da yapıldı ve her iki taraf da müzakerelere herhangi bir ön koşul olmaksızın devam etmeyi kabul etti.

Türk ve Ermeni elçileri 24 Şubat’ta Viyana’da ikinci kez bir araya geldi ve üçüncü görüşme 3 Mayıs’ta aynı şehirde yapıldı.

Ayrıca, 12 Mart’ta Antalya Diplomasi Forumu oturum aralarında Türkiye ve Ermenistan dışişleri bakanları arasında tarihi bir ikili görüşme gerçekleşti.

Çalışmalar kapsamında Türkiye ve Ermenistan da iki yıllık bir aradan sonra 2 Şubat itibarıyla ticari uçuşlara yeniden başladı.

[UHA Haber Ajansı, 05 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.