enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Ermenistan’a Erivan’da normalleşme müzakerelerine ev sahipliği yapmasını teklif etti

Türkiye Ermenistan’a Erivan’da normalleşme müzakerelerine ev sahipliği yapmasını teklif etti
5 Temmuz 2022
411
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Türk dışişleri bakanı, Türkiye’nin Ermenistan’a iki ülke arasındaki normalleşme müzakerelerinin ilk turuna Ermenistan’ın başkenti Erivan’da ev sahipliği yapmasını teklif ettiğini söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı’nın (UHA) ‘TRT World, AA’ kaynaklı haberine göre, Dışişleri ve İçişleri Bakanları ortak basın toplantısında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, “İlk görüşmeyi Erivan’da yapabileceğimizi söyleyerek Ermenistan’a teklifte bulunduk, ancak Ermenistan iç baskılar nedeniyle buna henüz hazır değil” dedi. ve Avusturya’nın başkenti Ankara’da.

Çavuşoğlu, Ermeni diasporasının Türk-Ermeni normalleşme süreci konusunda bölündüğünü belirterek, aşırılık yanlısı grupların Ermeni sokaklarında bazı protestolar olduğunu da sözlerine ekledi.

“Avusturya’ya (normalleşme görüşmelerine ev sahipliği yaptığı için) teşekkür ediyoruz, ancak bir sonraki toplantılar neden Türkiye’de veya Ermenistan’da yapılmasın?” diye sorguladı.

Türk dışişleri bakanı, ülkesinin normalleşme süreciyle ilgili her aşamada Azerbaycan ile istişare halinde olduğunu da yineledi.

Çavuşoğlu, “Sonuçta süreci kademeli olarak devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki normalleşmeyi de destekliyoruz” dedi.

Görüşmeler devam ediyor

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, ilişkilerin normalleşmesine yönelik Türk ve Ermeni elçilerinin Cuma günü Viyana’da dördüncü toplantılarını gerçekleştirdiklerini ve iki ülke arasındaki kara sınırını üçüncü ülke vatandaşlarına “mümkün olan en kısa sürede” açmayı kabul ettiklerini söyledi. .

Toplantıdan sonra yapılan açıklamaya göre, normalleşme müzakerelerinin ilk turu 14 Ocak’ta Moskova’da yapıldı ve her iki taraf da müzakerelere herhangi bir ön koşul olmaksızın devam etmeyi kabul etti.

Türk ve Ermeni elçileri 24 Şubat’ta Viyana’da ikinci kez bir araya geldi ve üçüncü görüşme 3 Mayıs’ta aynı şehirde yapıldı.

Ayrıca, 12 Mart’ta Antalya Diplomasi Forumu oturum aralarında Türkiye ve Ermenistan dışişleri bakanları arasında tarihi bir ikili görüşme gerçekleşti.

Çalışmalar kapsamında Türkiye ve Ermenistan da iki yıllık bir aradan sonra 2 Şubat itibarıyla ticari uçuşlara yeniden başladı.

[UHA Haber Ajansı, 05 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.