enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Diyanet Vakfından Afganistan’da 25 bin aileye kurban eti yardımı yapıldı

Türkiye Diyanet Vakfından Afganistan’da 25 bin aileye kurban eti yardımı yapıldı
29 Haziran 2023
33
A+
A-

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kurban Bayramı’nın ilk gününde Afganistan genelinde Türkiye’deki hayırseverlerin vekaletleri aracılığıyla 25 bin Afgan aileye kurban eti dağıttı. 

UHA / İnternational News Agency

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Vekaletle Kurban” organizasyonu ile Türkiye’deki hayırseverlerin kurban eti yardımı başkent Kabil başta olmak üzere Herat, Kandahar, Faryab, Kunduz, Badgis’in de aralarında bulunduğu toplamda 16 vilayetteki 25 bin dar gelirli Afgan aileye ulaştırıldı. 

Her aileye 5’er kilogramlık kurban eti teslim edildi. 

Söz konusu vilayetlerde, Kurban Bayramı’nın diğer günlerinde de devam edecek yardım organizasyonları aracılığı ile toplamda 11 bin 200 hisse kurban etinin dar gelirli 40 bin Afgan aileye ulaştırılması planlanıyor. 

Bu kapsamda başkent Kabil’de, Taliban yönetiminin Doğal Afetlerle Mücadele Devlet Bakanlığı Kabil İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene, Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Abdulkadir Bekiroğlu ile Doğal Afetlerle Mücadele Devlet Bakanlığı Kabil İl Müdürlü Muhammed Selim Hakkani katıldı. 

Bekiroğlu, bayramlar gibi özel günlerde Afgan halkının Türkiye’nin desteğini hissetmesinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

“Bu sene, söz konusu yardımlar 40 bin aileye ulaştırılacak. Afganistan ailelerinin kalabalık aileler olduğunu göz önüne alırsak yaklaşık 200-250 bin kişiye ulaşmış olacağız. Dağıtım programları özellikle Kabil, Kandahar, Herat ve Mezar-ı Şerif gibi büyük şehirlerde 3 gün sürecek. Başta Türkiye Diyanet Vakfı olmak üzere Türk kurumları aracılığı ile kurbanlarını mazlum coğrafyalardaki halklara ulaştıran halkımıza teşekkür ediyorum.” 

Doğal Afetlerle Mücadele Devlet Bakanlığı Kabil İl Müdürlü Muhammed Selim Hakkani de Türkiye’nin her zaman Afgan halkının yanında olduğunu ifade ederek, söz konusu yardımlar dolayısıyla teşekkür etti. 

Törenin ardından belirlenen 500 dar gelirli aileye kurban eti yardımı yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.