enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye, Azerbaycan’la ilişkilerin 30’uncu yıldönümünü kutladı

Türkiye, Azerbaycan’la ilişkilerin 30’uncu yıldönümünü kutladı
15 Ocak 2022
312
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Dışişleri Bakanlığı’ndan, Azerbaycan ile ilişkilerin 30’uncu yıldönümü dolayısıyla yapılan açıklamada, “İki ülkenin kardeşliği ve yakın işbirliği, ortak bölgelerinde barış ve istikrarın da büyük bir güvencesi haline gelmiştir” denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesisinin 30’uncu yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Bakanlığın, yazılı açıklamasında şunlar kaydedildi;

Bugün, dost ve kardeş Azerbaycan’la diplomatik ilişkilerimizin yeniden tesisinin 30’uncu yıldönümünü kutlamaktayız.

Azerbaycan, Cumhuriyetimizin 68. Yıldönümünü kutladığımız 29 Ekim 1991 tarihinde, uluslararası camianın eşit haklara sahip bir üyesi olduğuna dair iradesini kuvvetli biçimde ortaya koymuş ve o gün bize adeta çifte bayram yaşatmıştır.

‘Azerbaycan ile diplomatik ilişki kuran ilk ülke Türkiye olmuştur’

Nitekim Türkiye vakit geçirmeksizin Azerbaycan Cumhuriyeti’ni resmen tanımış ve Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Yeniden Diplomatik İlişkiler Tesisi Hakkındaki Protokol’ün imzalanmasıyla iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler başlatılmıştır. Bağımsızlığını ilan etmesinden sonra Azerbaycan ile diplomatik ilişki kuran ilk ülke Türkiye olmuştur.

Aradan geçen otuz yıl boyunca Türkiye, iyi günde de kötü günde de dost ve kardeşi Azerbaycan’ın yanında olmuş; bunu, kahraman Azerbaycan Ordusu’nun 44 günlük Vatan Muharebesi’yle topraklarını işgalden kurtarması sonrasında duyduğu büyük sevinçle bir kez daha göstermiştir. 15 Haziran 2021 tarihinde imzalanan Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik seviyesine çıkartılan ilişkilerimizi şekillendiren bu irade, bundan sonra da devam edecektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimiz” ifadesine ve Umummillî Lider Haydar Aliyev’in dile getirdiği “Tek millet, iki devlet” şiarına yakışan yaklaşım da budur.

‘Yakın işbirliği, ortak bölgelerinde barış ve istikrarın da büyük bir güvencesi haline gelmiştir’

Bugün 30 yıl öncesine göre çok daha güçlü bir Türkiye ile çok daha güçlü bir Azerbaycan mevcut olup, iki ülkenin kardeşliği ve yakın işbirliği, ortak bölgelerinde barış ve istikrarın da büyük bir güvencesi haline gelmiştir.

Azerbaycan’la diplomatik ilişkilerimizin yeniden tesisinin 30’uncu yıldönümünü kutlarken, geleceğe güvenle bakıyor, ortak refah ve kalkınma yolunda birlikte çalışma irademizi teyit ediyoruz.

[UHA Haber Ajansı, 15 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.