enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkistan’dan ilk uluslararası uçuş Türkiye’ye gerçekleştirildi

Türkistan’dan ilk uluslararası uçuş Türkiye’ye gerçekleştirildi
21 Mart 2021
467
A+
A-

UHA HABER / Kazakistan’ın Türkistan şehrindeki Türkistan Uluslararası Havalimanından yurt dışına ilk uçak seferi İstanbul’a gerçekleştirildi. Güzergahtaki sefer sayısı ilk etapta haftada 2, daha sonraki dönemlerde de haftada 7 olarak belirtildi.

Kazakistan’ın Türkistan şehrinden ilk yurt dışı uçak seferi bugün İstanbul’a yapıldı. Kazakistan Sivil Havacılık Komitesinin açıklamasına göre, Türkistan Uluslararası Havalimanından İstanbul güzergahındaki ilk yurt dışı uçak seferi, 176 yolcuyla Fly Arystan Havayolu şirketinin “A-320” tipi uçağıyla gerçekleştirildi. Bu güzergahtaki sefer sayısının ilk etapta haftada 2, daha sonraki dönemlerde de haftada 7 olarak planlandığı bildirildi.

TÜRKİSTAN ULUSLARASI HAVALİMANI

Türk şirketi YDA tarafından 11 ayda inşa edilen ve 01 aralık 2020’de hizmete giren Türkistan Uluslararası Havalimanından, FlayArystan, SCAT ve Qazaq Air tarafından Almatı ve Nur-Sultan’a günlük uçuşlar yapılıyor.
Yılda 3 milyon turiste hizmet vermesi planlanan havalimanından yakında İstanbul, Dubai, Moskova, Bakü ve Semerkand’a uçuşları açılacağı bildirildi.

905 hektar üzerine inşa edilen ve saatte 450 yolcuya hizmet verme kapasitesine sahip havalimanında 3300 m uzunluğunda pist, 2 adet taxiway, 1 servis alanı, 7 adet geniş gövdeli uçağın park pozisyonunda sığabildiği büyüklükte apron, 10,500 m2 bir havalimanı terminali ve 12.800 m2 ek bina bulunuyor.

HABER : Ayyıldız Huri Kaptan & QHA

[UHA Haber Ajansı, 21 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.