enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Kökenli Öğrenci Bıçaklanarak Öldürüldü

Türk Kökenli Öğrenci Bıçaklanarak Öldürüldü
7 Aralık 2022
374
A+
A-

Almanya’nın Baden Württenberg eyaletinde bulunan Illerkirchberg kasabasında okula giderken bıçaklı saldırıya uğrayan 13 ve 14 yaşlarındaki iki kız öğrenciden biri hayatını kaybetti.

Almanya’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın  ‘VOA’ kaynaklı Cem DALAMAN’ın haberine göre, hayatını kaybeden kız öğrencinin Türk kökenli Alman vatandaşı 14 yaşındaki Ece Sarıgül olduğunu öğrendi. Hayati tehlikesi olmayan 13 yaşındaki diğer öğrencinin ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

Olayla ilgili bir mesaj yayınlayan Illerkirchberg kasabasının yakınındaki Ulm Cemevi, Ece Sarıgül’ün taziyesinin bugün olacağını bildirdi.

Güvenlik birimleri de, olayın zanlısı olarak Eritreli bir göçmenin gözaltına alındığını açıkladı.

“Bağrışlar duydum”

Bir görgü tanığı, okula giden yolda trafik lambası yakınından bağrışlar duyduğunu, gidip olay yerine baktığında bir kız çocuğunu yerde karnında yara almış ve kanlar içinde yatarken gördüğünü, ikincisinin ise göğsünün altından yaralandığını ve bilincini kaybetmiş halde olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Markus Häußler, kasaba sakinlerinin şok içinde olduklarını belirtti. Baden Württenberg Eyaleti İçişleri Bakanı Thomas Strobl da, zanlının okulun hemen karşısında bulunan sığınmacı yurdundan çıkıp, saldırının hemen ardından tekrardan sığınmacı yurduna girdiğini, buraya olay sonrasında polis özel komando birliği (SEK) tarafından düzenlenen baskında üç erkeğin gözaltına alındığını bildirdi.

Açıklamada yaralı olarak gözaltına alınan 27 yaşındaki kişinin, kız çocuklarına saldırdığından şüphelenildiği ifade edildi. Zanlının sığınmacının yurdunda yaralı halde bulunduğu ve hastaneye götürüldüğü de belirtildi.

Saldırının nedeni soruşturuluyor

Bakan Strobl, saldırının nedeni konusunda soruşturmanın sürdüğünü söylerken, Illerkirchberg polisinden yapılan açıklamada sosyal medya üzerinden yayılan söylenti ve haberlere ilişkin uyarı yapılarak, “yabancılara, ülkemize sığınanlara ya da azınlıklara karşı genel bir şüphe beslenmemesi ve bu tür şüphelerin teşvik edilmemesi ya da desteklenmemesi” istendi.

Olaydan sonra Almanya’da sosyal medyada, özellikle de Twitter’de en çok tartışılan ve paylaşılan konu olan Illerkirchberg’deki yaşananlara yönelik yorumlarda, yabancı ve sığınmacı karşıtı söylemlerin ağır bastığı dikkat çekti.

Yapılan yorumlarda, Alman hükümetinin son günlerde gündeme getirdiği yabancılara daha kolay vatandaşlık verilmesi ve Avrupa Birliği ülkeleri dışından kalifiye elemanların ülkeye girişlerindeki engellerin kaldırılması gibi konular yaşanan olayla ilişkilendirilirken, muhalefetteki Almanya için Alternatif (AfD) adlı ırkçı partiden çok sayıda siyasetçinin olaydan ötürü Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in istifasını istedikleri görüldü.

Sığınmacıların karıştığı ilk olay değil

Bu arada Alman medyasında çıkan haberlerde, Pazartesi günü yaşananların Illerkirchberg’de sığınmacıların karıştığı ilk olay olmadığını bildirildi.

Üç yıl önce dört erkeğin, 14 yaşındaki bir kız öğrenciyi bir bahaneyle bulundukları mülteci barınma yurduna götürdükleri, uyuşturucu verdikten sonra birkaç kez tecavüz ettikleri anımsatıldı.

Haberlerde Mart 2021’de Ulm Bölge Mahkemesi’nin, Suriyeli ve Iraklı failleri tecavüz suçundan hapis cezalarına mahkum ettiği de aktarıldı.

llerkirchberg yaklaşık 5 bin nüfusa sahip. Illerkirchberg’le birlikte bölgede bulunan diğer mülteci barınaklarında ise yaklaşık bin 200 kayıtlı sığınmacının olduğu belirtiliyor. Sığınmacıların büyük bölümünü Ukraynalılar oluşturuyor.

Gazeteci * Cem DALAMAN

[TÜHA Haber Ajansı, 7 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.