enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Eximbank, ICIEC Sigortası ile ING’den 115 milyon euro kaynak sağladı

Türk Eximbank, ICIEC Sigortası ile ING’den 115 milyon euro kaynak sağladı
10 Mayıs 2024
35
A+
A-

Türk Eximbank, 26.04.2024 tarihinde, İslami kurallara uygun çok taraflı sigorta şirketi ve İslam Kalkınma Bankası’nın (IsDB) bir yan kuruluşu olan The Islamic Corporation for the Insurance of Investment and Export Credit (ICIEC) sigortası altında ING ile 115 milyon Euro tutarında, toplam 5 yıl vadeli bir fonlama anlaşması imzaladı.

UHA /  İnternational News Agency

ICIEC’in sigortası altında sağlanan kredi kapsamında Türk ihracatçılarının yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik destek sağlanacak.

Türk Eximbank'tan 2023'te ihracatçılara 41 milyar dolarlık destek

Konuyla ilgili olarak Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, “Bankamız ile İslam Kalkınma Bankası grubu arasında devam eden iş birliğimiz, yıllar itibarıyla grup bünyesinde faaliyet gösteren kuruluşlar ile gerçekleştirdiğimiz işlemler ile gelişmeye devam etmektedir. Türkiye’nin tek resmi ihracat destek kuruluşu olarak misyonumuz doğrultusunda ING ve ICIEC ile gerçekleştirilen bu değerli anlaşma ile Türk ihracatçılarımızın finansman ihtiyacına ve ülkemizin ekonomisine destek olmaya devam etmekteyiz” şeklinde açıklamada bulundu.

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz oldu - Sondakika Ekonomi Haberleri

İş birliği ile ilgili değerlendirmede bulunan ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “ING olarak ihracatçılarımızın finansman ihtiyacına yönelik desteğimizi sürdürerek Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı önceliklendiriyoruz; bu kapsamda, Türk Eximbank ve ICIEC ile birlikte bu değerli iş birliğine imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Grubumuzun finansman alanındaki güçlü ağı, uluslararası uzmanlık ve deneyimi ile ihracatçılarımızın büyümesine katkı sağlamak ve Türkiye ihracatını desteklemek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye aktardı.

Improving the Insurance Concept in the MENA Countries

İş birliğine değinen ICIEC CEO’su Oussama Kaissi, yeni finansman anlaşmasıyla ilgili heyecanını dile getirdi, ” Türk Eximbank ve İNG ile olan ortaklığımız sayesinde Türk ihracatçılarına önemli destek sağlayan 115 milyon Euro tutarındaki bu finansman kaynağına olanak sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bu anlaşma, ICIEC’in üye ülkelerinin ihracat kapasitelerini artırarak ekonomik büyümeyi teşvik etme konusundaki taahhüdünü vurgulamaktadır. Türk Eximbank ve İslam Kalkınma Bankası Grubu ile süregelen iş birliğimiz, paydaşlarımızın değişen ihtiyaçlarını karşılamak ve Türkiye’nin ekonomik manzarasına olumlu katkıda bulunmak için İslami finans çözümlerinden yararlanma konusundaki kararlılığımızı yansıtmaktadır.”

(Ekonomi Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.