enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Eğitim Derneği sadece burs değil, bir hayat desteği sunuyor

Türk Eğitim Derneği sadece burs değil, bir hayat desteği sunuyor
9 Şubat 2025
16
A+
A-

1928 yılında Atatürk’ün yönlendirmesiyle Cumhuriyetimizin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olarak kurulan Türk Eğitim Derneği (TED), 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonrası ebeveyn kaybı yaşayan 5-18 yaş aralığındaki 692 öğrenciye desteklerini sürdürüyor.

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci* Mina Altındiş’in haberine göre,  Okul devamlılığının sağlanması ana hedefi ile başlatılan Türk Eğitim Derneği afet bursu programı, öğrenciler için bir hayat desteği sunuyor. Eşit eğitim olanakları sağlama misyonuyla hareket eden Türk Eğitim Derneği, çocukların eğitim hayatlarına devam edebilmeleri için Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda desteklerine devam ediyor.

  Psiko-Sosyal, Akademik ve Nakdi Destek
Türk Eğitim Derneği afet bursu, sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda öğrencilerin eğitim hayatlarına devam edebilmeleri için psikolojik, sosyal ve akademik yardımları da kapsamaktadır. Burs sistemi, öncelikli ve en büyük ihtiyaç olan psiko-sosyal destek çalışmaları ile başlamıştır. Program kapsamındaki öğrencilerin %94’ü psikolojik destek almıştır. Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi uzmanları ve gönüllüleri tarafından saha ve ev ziyaretleri gerçekleştirerek çocukların ihtiyaçları belirlenmiş, psikolojik destek sunulmuştur.

İhtiyaç tespit edilen çocuklar ve aileler, Sağlık Bakanlığı’nın destekleri ile uygun görülen travma merkezlerine yönlendirilmiştir. Depremden etkilenen öğrencilerimizin normal hayat akışına dönmeleri ve sosyal ilişkilerini desteklemek amacıyla motivasyon etkinlikleri ve şenlikler düzenlenmiştir. 2024 itibarıyla, TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü iş birliğiyle Hatay ilindeki öğrencilere yönelik psikolojik destek çalışmaları da başlatılmıştır.

Afet Bursu ile Sağlanan Fark
Türk Eğitim Derneği afet bursu programının önemli bir farkı, depremden etkilenen en dezavantajlı grup olan anne ve/veya baba kaybı yaşamış 5-18 yaş aralığındaki öğrencileri kapsıyor olmasıdır.

Her Öğrenci İçin Bireysel Destek
Afet Bursu kapsamında, öğrencilerin psikolojik iyi olma halleri desteklenmekte, okul terkinin önlenmesi ve sosyal hayata katılımlarının artırılması hedeflenmektedir. Saha çalışmaları kapsamında, Türkiye genelinde 257 okul ziyaret edilerek, öğrencilerin durumları takip edilmiştir.

Eğitim desteği verilen öğrencilerin devam ettikleri okullar periyodik olarak ziyaret edilerek, öğrencilerin durumları takip edilmektedir. Sınav gruplarına kaynak kitap desteği saplanmış, sınav kaygısı ve zaman yönetimi eğitimi, tercih danışmanlığı verilmiştir. Dershane ve özel ders ihtiyaçları karşılanmıştır.

Bağışçıların Desteğiyle Gelecek Şekillendiriliyor
Türk Eğitim Derneği her bir öğrenciye aylık nakdi burs desteği ve ayni yardımlar (kitap, kırtasiye, kıyafet vb.) sağlamaktadır. Türk Eğitim Derneği, eğitim yolculukları boyunca afet burslu öğrencilerin yanlarında olmaya devam edecektir.

Türk Eğitim Derneğinin 6 Şubat depremlerinin yıl dönümüne özel olarak hazırladığı, afet burslu öğrencilerin ve velilerinin yaşadıklarını paylaştıkları videoyu izlemek için: https://youtu.be/HRyQDcGiX0Q
Destek olmak için: www.ted.org.tr

Mina Altındiş adlı kullanıcının profil fotoğrafı

Gazeteci* Mina Altındiş 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.