enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk diplomatın katili terörist etkisiz hale getirildi

Türk diplomatın katili terörist etkisiz hale getirildi
1 Ocak 2024
28
A+
A-

Irak’ta Türk diplomat Osman Köse’nin şehit edildiği eylemin faillerinden terör örgütü PKK’lı Renas Derik kod adlı Cemil Akar, MİT ve TSK’nın Irak’ın kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği ortak hava harekâtında etkisiz hale getirildi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiGüvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT, Türk diplomat Köse’nin 17 Temmuz 2019’da görev yaptığı Irak’ın Erbil şehrinde gittiği bir restoranda şehit edilmesinin ardından çalışma başlattı.

Güvenlik kamera görüntüleri incelemesinde, yürüyerek restorana giren iki saldırganın, diplomat Köse’nin masasının yakınındaki bir masaya oturdukları, o esnada içerde bulunan üçüncü teröristle saldırıyı gerçekleştiren saldırganların, olay yerinen hızla kaçtıkları görüldü.

Saldırının ardından güvenlik kamerası görüntülerinin kare kare yapılan detaylı incelemesinde, saldırıyı gerçekleştirenler ve onlarla işbirliği yapanlar da tespit edildi.

Terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerden birinin “Renas Derik” kod adlı Cemil Akar olduğu belirlendi.

Olay sonrası derinleştirilen istihbarat çalışmalarıyla PKK/KCK’lı terörist Akar’ın Erbil’den Süleymaniye bölgesine, oradan da Kandil’e geçtiği öğrenildi.

Hava harekatıyla etkisiz hale getirildi

MİT ve TSK’nın Irak’ın kuzeyinde düzenlediği hava harekatında terör hedefleri başarıyla vuruldu, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Yürütülen istihbarat çalışmalarında, etkisiz hale getirilen teröristler arasında, diplomat Köse’nin şehit edildiği saldırının faili terörist Akar’ın da yer aldığı saptandı.

Terörist Akar’ın, 2014 sonunda yasa dışı yollarla Türkiye’den Suriye’ye geçerek, terör örgütü PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına katıldığı, daha sonra da Irak Mahmur’da örgüt faaliyetlerine devam ettiği öğrenildi.

Saldırının azmettiricisi de etkisiz hale getirilmişti

MİT, diplomat Osman Köse’nin Erbil’de şehit edildiği saldırının azmettiricisi “Hasan” kod adlı Celal Kaya’yı da Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirmişti.

Terör örgütü PKK’nın sözde Irak istihbarat sorumlusu Kaya’nın uzun zamandır Irak’ın kuzeyinde harekat düzenleyen TSK unsurlarına yönelik istihbarat toplama ve terör saldırılarının planlanmasına yönelik çalıştığı tespit edilmişti. Irak’ın Süleymaniye kenti kırsalındaki operasyonda terörist Kaya’nın etkisiz hale getirilmesiyle, terör örgütünün istihbarat ağına ağır darbe indirilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.