enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:28 Uludağ İhracatçı Birlikleri’nden (UİB) Haziran ayında yüzde 30,36’lık artışla 3 milyar 593 milyon dolarlık ihracat… 
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39 “Küba ve Sömürgecilik”
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk devletleri medya toplantısı İstanbul’da düzenlendi

Türk devletleri medya toplantısı İstanbul’da düzenlendi
15 Mayıs 2022
839
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Türk Devletleri Teşkilatı’nın Medya ve Enformasyondan Sorumlu üst düzey yetkilileri İstanbul’da bir araya geldi. Düzenlenen oturumlarda ortak gelecek vizyonunun oluşturulması, dezenformasyonlara karşı ortak mücadele olanakları ele alındı.

Türk dünyası, medya ve enformasyonda iş birliğini güçlendirmek için İstanbul’da buluştu. 

“Türk Devletleri Teşkilatı Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Üst Düzey Yetkilililer” toplantısının 4’üncüsü İletişim Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlendi.

Programa, teşkilata üye 5 ülke ile 2 gözlemci ülkeden temsilciler katıldı.

Düzenlenen oturumlarda önemli konular ele alındı.

Türk devletleri medya toplantısı İstanbul'da düzenlendi

Oturumlarda ortak gelecek vizyonunun oluşturulması ele alındı

‘Türk Dünyasının Dijital Geleceği: Metaverse’ başlıklı oturuma TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak moderatörlük yaptı.

Albayrak, “Türk dünyası üzerinden neler yapabiliriz, bunun geleceğimizi şekillendirmedeki kimliğimizi korumada nasıl bir etki temayül var bunların üzerinde konuşarak tartışacağız” dedi.

Türk devletleri medya toplantısı İstanbul'da düzenlendi

Toplantıda Türk dünyasının ortak gelecek vizyonu ve yayıncılıkta iş birliği olanakları değerlendirildi. Alanında uzman isimler sunumlar gerçekleştirdi.

Alanında uzman pek çok isim oturumlarda sunum yaptı

İletişim Başkanlığı Medya Koordinatörü Mücahid Eker, şu sözlerle istişarenin önemine değindi.

Medya ve iletişim bildiğiniz üzere çok dinamik bir alan. Bu dinamik alandaki gelişmeler önemli imkanlar, fırsatlar getirdiği gibi bazı tehditleri ve zorlukları da oluşturuyor. İşte biz bu programlar vesilesiyle bu fırsatları nasıl ortak dönüştürebileceğimizi istişare ediyoruz.

Türk devletleri medya toplantısı İstanbul'da düzenlendi

Medya ve dezenformasyon konularının değerlendirildiği toplantıda, doğru içeriğin oluşturulmasının önemi üzerinde duruldu.

Dezonformasyon ile mücadelede iş birliği çağrısı

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Göksu, dezonformasyon ile mücadelede iş birliği çağrısı yaptı.

İçerik üretimi noktasında iş birliği içerisinde hareket etmemiz elbette belirleyici. Algı eşiğini geçebilecek düzeyde bilgi içeriği üretmemiz dezenformasyonla mücadelede son derece belirleyici olacaktır.”

Türk devletleri medya toplantısı İstanbul'da düzenlendi

Türk devletleri arasında iş birliğinin geliştirilmesinde TRT Avaz’ın üstlendiği role dikkat çekildi.

TRT Avaz Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya, karşılıklı bir iletişim ortamı sağlandığını söyledi.

Burada sunulacak konuşmacıların teklifleri, getirilecek tenkitler, öneriler bizim için çok ufuk açıcı olacak, buradaki konuşmalardan çıkarımlar yapıp, notlarımızı alıp, bunları kanalımızın yayın politikasına yansıtmak için buradayız.

Türk devletleri medya toplantısı İstanbul'da düzenlendi

“‘Dijital Vatandaşlık Projesi’ alanında çığır açacak”

Toplantıda üye ülkelerden katılımcılar, kendi tecrübelerini de paylaştı.

Türk devletleri medya toplantısı İstanbul'da düzenlendi

Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türk devletleri için geliştirilen ‘Dijital Vatandaşlık Projesi’nin alanında çığır açacağını belirtti.

Biz Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi olarak eğitim anlamında bir katkı sağlamak için Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi’ni hayata geçirdik. Bu projeyle birlikte 9 ülkeden 88 üniversite öğrencinin katıldığı bir ders programı yapıyoruz.

[UHA Haber Ajansı, 15 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.