enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Alman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Erdoğan’a soruşturma

Türk Alman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Erdoğan’a soruşturma
9 Mayıs 2021
522
A+
A-

UHA HABER / Türk Alman Üniversitesi Prof. Dr. Murat Erdoğan hakkında soruşturma başlattı. Erdoğan sosyal medya paylaşımında trolleri eleştirdiğini, Cumhurbaşkanı ve hükümeti hedef almadığını söyledi.

Türk Alman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Erdoğan hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, “Fikir hürriyeti başkasına, özellikle de hükümete ve onun mensuplarına hakaret etme yetkisi vermez. Fikir hürriyetini bu kapsamda değerlendirdiği anlaşılan şahsa karşı gerekli hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

Image

Prof. Dr. Murat Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Politikalar değişebilir tabii ki ama “kiralık fikirliler” artık Sisi’ye “darbeci” değil, “güçlü, saygın lider”, S.A. Kralı’na “katil” değil “dost” deme; ölümüne savunduklarını, ölümüne yalanlama modundalar! Bu pişkin sefillerin memlekete de hizmet ettiklerine de hayrı olabilir mi?” ifadelerini kullanmıştı.

Prof. Dr. Erdoğan: Üslubumdan dolayı incittiklerim varsa özür dilerim

Prof. Dr. Erdoğan soruşturma başlatılmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Doğrudan ülkedeki makul tartışma ortamını engelleyen trolleri eleştiren tweet paylaşımının hiçbir siyasetçiyi ve dolayısıyla Cumhurbaşkanımızı, hükümeti hedef almadığı halde bir anda çarpıtılarak iftiraya ve linçe dönüştürüldü. Yani eleştirdiklerim, görevlerini yapıp konuyu çarpıttı ve bu sefer de beni hedef yaptı” dedi. Erdoğan, siyasette, özellikle de dış politikada hiçbir konunun tek seçeneği olmadığını belirterek şöyle devam etti:

“Döneme, hedeflerinize ve kapasitenize göre politika belirlersiniz, sonra da koşullara göre değiştirebilirsiniz. Bugünlerde yapılan Mısır ve Suudi Arabistan açılımını da bu bağlamda bırakın eleştirmeyi, gayet doğru buluyorum. Söylemek istediğim trol takımının her politikayı tartışılmasına izin vermeden alkışlayıp, kararı eleştirenleri hain ilan etmesi, böylece makul olanı bulmamıza engel olmasıydı. Ülkenin makul tartışma ortamından uzaklaştırılması, ülkemizin kapasitesine de yöneticilerin gayretlerine de haksızlık. Daha iyisini ancak hep birlikte bulabiliriz. Benim normalde kullandığım üslubumun biraz dışında ve hatta maksadını da aşan şekilde mesaj sert olsa da mesajın hedefi açıktı. Ama mesajımın muhatabının siyasetçiler de devlet de olmadığı, özel bir gözlükle bakmayan herkes tarafından görülür. Üslubumdan dolayı incittiklerim varsa özür dilerim. Kötü niyetlileri kendileri ile baş başa bırakıyorum.”

Prof. Dr. Erdoğan’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımın ardından bazı medya organlarında eleştirel haberler yer almıştı.

Prof. Dr. Murat Erdoğan uzun yıllar göç, mülteciler, yurtıdışındaki Türkiye kökenliler, Türkiye’nin dış politikası ile ilgili çalışmaları ile tanınıyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 09 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.