enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Turizmi 1 Temmuz’da başlatıyor

Turizmi 1 Temmuz’da başlatıyor
26 Haziran 2021
515
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği ülkesi, AB üyesi olmayan ülkelerden gelecek kişilerin turistik seyahatlerine izin verme kararı aldı.

Belçika hükümeti, 1 Temmuz’dan itibaren yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı iki doz aşı olmuş ve AB üyesi olmayan ülkelerden gelecek kişilerin turistik seyahatlerine izin verme kararı aldı.

Hükümetin dün yayımladığı kararnameye göre, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu kırmızı listede olan AB dışındaki ülkelerin birçoğundan Belçika’ya gelecek kişilerin, aşılarının tam olması halinde zorunlu olmayan seyahatlerine izin verilecek.

Aşılanmış kişilerin iki dozu da almış ve ikinci dozun uygulanmasının üzerinden en az iki hafta geçmiş olması gerekecek. Belçika, Avrupa İlaç Ajansı’nın bugüne kadar onay verdiği BioNTec-Pfizer, AstraZeneca, Moderna ve Johnson and Johnson aşılarını olmuş kişileri kabul edecek.

Belçika’ya seyahat etmek isteyen kişilerin tam olarak aşılı olduklarını kanıtlamaları istenecek. Bunun için AB’nin Dijital Kovid Sertifikası veya benzeri bir belge sunulması gerekecek.

Bu belgenin Belçika makamlarınca tanınması için AB’nin veya Belçika’nın aşı sertifikası konusunda ikili anlaşma yaptığı ülkeler tarafından verilmiş olması şartı aranacak.

AB dışında bulunan ve yüksek riski temsil eden “kırmızı bölgedeki” ülkelerin bazıları ise “çok yüksek riskli” olarak sınıflandırılacak. Bu ülkelerden Belçika’ya zorunlu olmayan seyahatlere izin verilmeyecek.

Çok yüksek riskli ülkeler koronavirüsün “Delta” gibi varyantlarının çokça görüldüğü ülkeler olacak. Bunlar arasında Hindistan, Brezilya, Güney Afrika gibi ülkeler bulunuyor. Bunlara cumartesi gününden itibaren İngiltere, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Pakistan, Gürcistan, Tunus gibi 27 ülke eklenecek. Listeye eklenecekler arasında Türkiye bulunmuyor.

Belçika’ya şu anda sadece AB’nin de “beyaz listesinde” bulunan Avustralya, Yeni Zelanda, Ruanda, Singapur, Güney Kore, Tayland, İsrail ve Japonya’dan gelecek kişilerin turistik seyahatlerine izin veriliyor. Yakında listeye ABD; Arnavutluk ve Lübnan’ın da eklenmesi bekleniyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 26 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.