enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle

Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle
27 Kasım 2024
8
A+
A-

Türkiye’de dindar kesim, giderek okumayan, araştırmayan ve sorgulamayan bir yapıya bürünüyor. Bu duruş, hem kendilerini hem de çevrelerindeki insanları İslam’dan uzaklaştırıyor. Halbuki dinin sahibi Allah (c.c.), kitabı Kur’an ve peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.), böyle bir yaklaşımı asla tasvip etmez.

Adana Taşköprü Gazetesi köşe yazarı Vedat KAHYALAR, Vedat KAHYALAR - Köşe Yazarlarıkaleme aldığı “Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle” başlıklı yazısında, Türkiye’de dindar kesimin, giderek okumayan, araştırmayan ve sorgulamayan bir yapıya büründüğüne dikkat çekiyor.

Yazar Vedat KAHYALAR, “Bu duruşun, hem kendilerini hem de çevrelerindeki insanları İslam’dan uzaklaştırıyor. Halbuki dinin sahibi Allah (c.c.), kitabı Kur’an ve peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.), böyle bir yaklaşımı asla tasvip etmez” diyor.

“Kur’an-ı Kerim’de yüzlerce yerde, “Okuyun, akledin, düşünün, görün, anlayın” gibi insanı geliştiren emirler yer alır” diyen KAHYALAR, “Hz. Muhammed (s.a.v.), peygamberlik döneminde sadece tebliğ etmekle kalmamış; aynı zamanda dönemin iktidarını, yönetim anlayışlarını, halkın yanlış uygulamalarını ve bozulmuş dinlerin hatalarını cesurca sorgulamış ve reddetmiştir” ifadesini kullanıyor.

yazarı Vedat KAHYALAR, kaleme aldığı “Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle” başlıklı yazısına şöyle devam ediyor:

“Peygamberimizin yaptığı ilk işlerden biri, okuma-yazma seferberliği başlatmak olmuştur. İlk iman eden Sahabelerin eğitimiyle yakından ilgilenmiş ve Erkam’ın evini adeta bir okul haline getirmiştir. Bu toplantılarda Kur’an’ın inen ilk ayetleri öğretilmiş ve okuma-yazma çalışmaları başlamıştır. Bedir Savaşı’nda esir alınan müşriklere bile, Müslümanlara okuma-yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakılma imkânı tanınmıştır.

Bu vizyonla kurulan İslam toplumu, Müslümanlara kardeşlik, adalet, merhamet, dayanışma, özgürlük, dürüstlük, birlikte yaşama kültürü, kent bilinci, eşitlik ve ortak ideallere bağlılık kazandırmıştır.

Kadınlar, çocuklar, köleler ve farklı ırklardan, renklerden, ekonomik ve kültürel yapılardan gelen insanlar eşitlik ilkesini tanımaya başlamıştır.

İyi bir birey ve iyi bir Müslüman’ın en önemli görevi, her zaman en iyiyi ve doğruyu aramaktır. Zira yaratılış gayemiz, önemli bir sınavın parçasıdır. Bu sınav; kişinin kendini geliştirmesi, Allah’ın emrettiği yöntemlerle yaşayıp olgunlaşmasından geçmektedir.

Bu olgunlaşma sürecinin en önemli adımı ise okumak, bilgi ve görgüsünü artırmaktır. İnsan, edindiği bilgi ve deneyimlerle kendine, ailesine, ülkesine ve insanlığa faydalı bir birey; Allah’a ise samimi bir kul olmalıdır.

Unutmayalım ki, bu dünyadaki varlığımız bir sınavdır. Sahip olduğumuz her şey emanet olarak verilmiştir. Bu emanetlerle nasıl yaşadığımız, nasıl davrandığımız bir gün mutlaka sorgulanacaktır. Bir gün bu dünyadan ayrılırken tüm emanetleri geride bırakacağız ve bunların hesabını vereceğiz. İşte bu gerçekleri unutmadan yaşayanlar, bu dünyanın en akıllı insanlarıdır”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.