enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT’nin “Sadık Ahmet” filmi Yunan Çözümü Parisi’ni rahatsız etti

TRT’nin “Sadık Ahmet” filmi Yunan Çözümü Parisi’ni rahatsız etti
3 Aralık 2023
79
A+
A-

Bir süre önce İstanbul’da tanıtımı yapılan “Sadık Ahmet” filmi, Yunan Çözümü Partisi milletvekilini rahatsız etti.

UHA / İnternational News Agency

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın unutulmaz dava adamı Dr. Sadık Ahmet’in hayatını ve mücadelesini konu alan sinema filmi 29 Aralık’ta Türkiye’de vizyona girecek.

Gerçeklerle yüzleşmeyi bir kenara bırakın, gerçeklerin öğrenilmesine ve yayılmasına dahi müsamaha gösteremeyen Yunan Çözümü Partisi Milletvekili, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’dan filmin en azından Batı Trakya’da gösterilmemesi için girişimde bulunmayı talep etti.

Yunan Çözümü Partisi Meriç (Evros) Milletvekili Parashos Papadakis imzasıyla 27 Kasım 2023 tarihinde Dışişleri Bakanlığı’na yönelik sorunun Türkçe tercümesi şöyle:

“Sayın Bakan,

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın Ahmet Sadık’ın hayatını konu alan ve kendisine ithaf edilen filmin tamamlanması münasebetiyle bir basın toplantısı düzenlendi.

TRT’nin ortak yapımcılığını üstlendiği “Sadık Ahmet” filmi, onun hayat hikayesini beyazperdeye taşıyor. Film bu yılın sonunda vizyona girecek.

Sobacı şöyle konuştu: “…Sadık Ahmet’in hayatını beyazperdeye taşımak bizim için, TRT için bir dönüm noktasıdır; kimliğimizin gölgelenmesine, bağımsızlığımızın kısıtlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Sadık’ın bizim için anlamı çok büyük.

Elbette bir doktor olarak Batı Trakya’daki yaraları iyileştirmekle kalmamış, asimilasyonun, cehaletin ve de özgürlükten mahrumiyetin acısını iyileştirmek için de bir mücadele içerisine girmiştir. Bu nedenle bizim için değerlidir.”

Basın toplantısında merhumun oğlu (Pantrakikos takımının sponsoru) ve kızı da hazır bulundu. Oğlu ve kızı TRT’ye ve “Türkiye Cumhuriyeti“ne teşekkür ettiler.

Anlaşılacağı üzere, söz konusu film aracılığıyla, Türkiye’den Trakya’mızda, Hıristiyanlarla Müslümanlar arasındaki uyumlu ilişkileri zehirlemek ve onları “Türk” olarak göstermek amacıyla yeni propagandalar yapılıyor.

Yukarıda zikredilenlerin tümünü göz önüne alarak, sayın bakana soruyoruz:

Söz konusu filmin Yunanistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin bozulmasına yönelik ek bir neden olarak görülebileceğini ileri sürerek, söz konusu filmin geri çekilmesi veya en azından Trakya’mızda herhangi bir televizyon kanalıyla gösterilmeye çalışılmaması yönünde girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?

Selanik, 27/11/2023

Soruyu soran Milletvekili

Parashos Papadakis”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.