enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Genel Müdürü Sobacı: Afrika, Farsça ve İspanyolca dijital kanallarımız yolda

TRT Genel Müdürü Sobacı: Afrika, Farsça ve İspanyolca dijital kanallarımız yolda
10 Aralık 2022
176
A+
A-

TRT’nin merakla beklenen dev organizasyonu TRT World Forum 2022 başladı. Açılış konuşmasını yapan TRT Genel Müdürü Sobacı, “TRT ailesi olarak yayınlarımızın yanı sıra uluslararası pek çok etkinliğimizle küresel ve bölgesel sorunlara odaklanıyoruz.” dedi. Sobacı, TRT Afrika, TRT Farsça ve TRT İspanyolca dijital kanallarının yolda olduğunu söyledi.

Dünya gündemi 'TRT World Forum 2022'de tartışılacak - Son Dakika HaberleriDünya gündemi, İstanbul’da düzenlenen “TRT World Forum 2022”de tartışılıyor. Açılış konuşmasını TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’nın yaptığı forumun 6’ncısı, “Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar” temasıyla 9-10 Aralık tarihlerinde düzenleniyor.

Dünyanın dört bir yanından akademisyenler, gazeteciler, politikacılar ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek küresel konuları masaya yatırıyor.

TRT World Forum 2022’nin açılış konuşmasında, “Daha iyi bir gelecek için mevcut durumu tüm açıklığıyla ortaya koymalı, belirsizlikleri imkana dönüştürme potansiyelini değerlendirmeli ve dünya geleceğini umuda hep birlikte taşımalıyız,” açıklamasında bulunan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, şu şekilde konuştu:

“Yaklaşık kırk ülkeden yüze yakın konuşmacı ve bini aşkın katılımcıyla, önümüzdeki iki gün boyunca gerçekleştirilecek fikir teatilerinin anlamını ve kıymetini bu çerçevede değerlendirmeliyiz. Bugün Türkiye fikirlere, bakış açılarına ve dünyadaki farklı seslere ev sahipliği yapıyor. Ama bunun da ötesinde, Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde savaşın yerine barışı, sorunun yerine çözümü koyma ve belirli bir grubun imtiyazı yerine tüm insanların hakkını koruma ilkeleriyle, eylemde de taşın altına elini koymaktan çekinmiyor.”

“Türkiye, uluslararası sorunlar çözülene kadar uzlaşı temelinde krizi yönetiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürüttüğü lider diplomasisi ile Türkiye’nin pek çok küresel krizin çözümünde kilit rol oynadığını, tarafları bir araya getirdiğini ve diyalog için güvenli bir liman olduğunu söyleyen Sobacı konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Tahıl krizinde koridor açan, esir mübadelesinde güvence olan, Kovid-19 salgınında 150’den fazla ülkeye yardım yapan ve 8 milyar insanın her biri için şahsiyetli bir yaşam mücadelesi veren Türkiye, ‘Daha Adil Bir Dünyanın Mümkün’ olduğunu özde, söylemde ve eylemde ortaya koyuyor. İşte bu noktada, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası siyaset alanında çözüme ulaşılıncaya dek tüm taraflarla iş birliği ve uzlaşı temelinde bir süreç yönetiyor.”

“TRT’nin uluslararası kanalları hakkaniyetle yayın yapıyor”

Küresel sorunların çözümünde medyaya büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade eden Sobacı, Medya kuruluşları, zerreden âleme olayların, ilişkilerin, insanların ve konuların bütününe ayna olmak zorunda olduğunu belirtti. Bunun bir meşguliyet değil, mesuliyet meselesi olduğunun altını çizen Sobacı şu şekilde konuştu:

“Hakkıyla yerine getirilmesi gereken samimi bir hakikat mücadelesidir. Bugün küresel iletişim sistemi içerisinde doğru ve yalanın, gerçek ve yanılsamanın birbiriyle iç içe geçtiğini görüyoruz. Kimi zaman kasıtlı, kimi zaman farkında olmadan sürdürülen bu karmaşaya karşı koyabilmenin tek bir çaresi var: Filtrelerle değil adil bir vizörden dünyanın tamamına bakabilmek; güçlü-zayıf ayrımı gözetmeksizin hakkaniyet ilkesinden hareketle habercilik ve yayın yapabilmek.

İşte, TRT World ve yabancı dillerdeki tüm uluslararası kanallarımız böyle bir temel vizyonla etki alanlarını genişleterek yollarına devam ediyor.”

“TRT Afrika, TRT Farsça ve TRT İspanyolca dijital kanalları yolda”

Uluslararası yayınlarını her geçen gün büyüttüklerini belirten Sobacı konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Bu yıl içerisinde kurduğumuz TRT Fransızca ve TRT Balkan’ın yanı sıra önümüzdeki dönemde TRT Afrika, TRT Farsça ve TRT İspanyolca uluslararası dijital haber kanallarımız da yayın hayatına başlayacak. Elbette, TRT ailesi olarak, yayınlarımızın yanı sıra yıl içerisinde düzenlediğimiz uluslararası pek çok etkinliğimizle, küresel ve bölgesel meselelere odaklanıyoruz. Bu bağlamda, Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak, uzun yıllardır tek kaynaktan beslenen ve tek kutuplu yürütülen küresel bilgi akışı ve algı süreçlerine güçlü bir şerh düşüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken, ülkemize her alanda kazandırdığınız özgüvenden destek alıyoruz. Küresel ölçekte verdiğiniz ‘daha adil bir dünya’ mücadelesine medya alanında elimizden gelen tüm katkıyı vermek için gayret sarf ediyoruz.

Bu düşüncelerle, ben Zat-ı Devletlerine etkinliğimizi onurlandırdıkları için şükranlarımı sunuyor; TRT World Forum’un dünyanın düşünce iklimine bereket getirmesini diliyorum.”

[UHA Haber Ajansı, 10 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.