enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:38 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Genel Müdür Sobacı, TRT Metaverse’ü açıkladı

TRT Genel Müdür Sobacı, TRT Metaverse’ü açıkladı
11 Haziran 2022
782
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / TRT, gelişen teknolojiyi yakından takip edip yayıncılık faaliyetinde uygulamaya geçiriyor. TRT’nin Metaverse alanındaki hedeflerinin anlatıldığı forumda, TRT Genel Müdürü Sobacı, TRT Metaverse’ün müjdesini verdi.

TRT tarafından gerçekleştirilen “TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu” İstanbul’da yapıldı.

Yerli ve yabancı teknoloji uzmanlarının katıldığı forum yayıncılık tarihi açısından bir ilke imza attı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT Metaverse’ü açıkladı.

 

Sobacı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz mart ayında ilan ettiği üzere, ‘dijital seferberlik dönemi’ne girmiş bulunuyoruz. Bugün burada olmamızın nedeni de dijital seferberliğimizin yayıncılık alanındaki en büyük çalışmasını hayata geçirme arzusudur. Şu hususu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki, hem TRT hem de yayıncılık tarihi için çok önemli bir dönüm noktasına, hep birlikte şahitlik ediyor olacağız: Yani TRT Meteverse’ün doğuşuna” dedi.

Gonul Dagı_680*100 banner

TRT’nin Metaverse Projesine ilişkin detayları da paylaşan Sobacı, “Yayıncılığı, bugünden itibaren sürükleyici ve çok boyutlu bir deneyime dönüştürecek olan TRT Metaverse’te; kanal değiştirmenin yerini mekan değiştirmenin alacağı, en sevilen sanatçılarla yan yana olunacağı, haberin kaynağı ile direkt iletişime geçilebileceği bir dünyaya adım atmış olacağız.” diye konuştu.

 

“TRT hem bellek hem gelecek”

Tasarım ve teknolojik altyapı çalışmalarına başlandığını söyleyen TRT Genel Müdürü, Metaverse yayıncılığında da önceliğin toplum yararı olacağının altını çizdi.

Sobacı, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak bizler; diğer iletişim teknolojilerini yayın ve yapım alanında kullanırken belirlediğimiz vizyonu, insanlığın ve toplumların yararını önceleyen prensibi meta-dünyada da uygulayacağız. ‘TRT hem bellektir hem gelecek‘ mottomuza yakışır bir biçimde metaverse’te de geleceği bugünden tasarlayacak, yayıncılığın, bilginin, hikâyeciliğin kurallarını yine, yeniden oluşturacağız.”

Forumun sonunda, TRT Metaverse’ün anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

[UHA Haber Ajansı, 11 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.