enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Genel Müdür Sobacı, TRT Metaverse’ü açıkladı

TRT Genel Müdür Sobacı, TRT Metaverse’ü açıkladı
11 Haziran 2022
782
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / TRT, gelişen teknolojiyi yakından takip edip yayıncılık faaliyetinde uygulamaya geçiriyor. TRT’nin Metaverse alanındaki hedeflerinin anlatıldığı forumda, TRT Genel Müdürü Sobacı, TRT Metaverse’ün müjdesini verdi.

TRT tarafından gerçekleştirilen “TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu” İstanbul’da yapıldı.

Yerli ve yabancı teknoloji uzmanlarının katıldığı forum yayıncılık tarihi açısından bir ilke imza attı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT Metaverse’ü açıkladı.

 

Sobacı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz mart ayında ilan ettiği üzere, ‘dijital seferberlik dönemi’ne girmiş bulunuyoruz. Bugün burada olmamızın nedeni de dijital seferberliğimizin yayıncılık alanındaki en büyük çalışmasını hayata geçirme arzusudur. Şu hususu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki, hem TRT hem de yayıncılık tarihi için çok önemli bir dönüm noktasına, hep birlikte şahitlik ediyor olacağız: Yani TRT Meteverse’ün doğuşuna” dedi.

Gonul Dagı_680*100 banner

TRT’nin Metaverse Projesine ilişkin detayları da paylaşan Sobacı, “Yayıncılığı, bugünden itibaren sürükleyici ve çok boyutlu bir deneyime dönüştürecek olan TRT Metaverse’te; kanal değiştirmenin yerini mekan değiştirmenin alacağı, en sevilen sanatçılarla yan yana olunacağı, haberin kaynağı ile direkt iletişime geçilebileceği bir dünyaya adım atmış olacağız.” diye konuştu.

 

“TRT hem bellek hem gelecek”

Tasarım ve teknolojik altyapı çalışmalarına başlandığını söyleyen TRT Genel Müdürü, Metaverse yayıncılığında da önceliğin toplum yararı olacağının altını çizdi.

Sobacı, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak bizler; diğer iletişim teknolojilerini yayın ve yapım alanında kullanırken belirlediğimiz vizyonu, insanlığın ve toplumların yararını önceleyen prensibi meta-dünyada da uygulayacağız. ‘TRT hem bellektir hem gelecek‘ mottomuza yakışır bir biçimde metaverse’te de geleceği bugünden tasarlayacak, yayıncılığın, bilginin, hikâyeciliğin kurallarını yine, yeniden oluşturacağız.”

Forumun sonunda, TRT Metaverse’ün anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

[UHA Haber Ajansı, 11 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.