enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:49 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
18:07 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:57 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:59 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
00:58 Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi işbirliği
00:18 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:15 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:31 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
10:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:49 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:48 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:41 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
00:30 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Genel Müdür Sobacı, TRT Metaverse’ü açıkladı

TRT Genel Müdür Sobacı, TRT Metaverse’ü açıkladı
11 Haziran 2022
784
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / TRT, gelişen teknolojiyi yakından takip edip yayıncılık faaliyetinde uygulamaya geçiriyor. TRT’nin Metaverse alanındaki hedeflerinin anlatıldığı forumda, TRT Genel Müdürü Sobacı, TRT Metaverse’ün müjdesini verdi.

TRT tarafından gerçekleştirilen “TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu” İstanbul’da yapıldı.

Yerli ve yabancı teknoloji uzmanlarının katıldığı forum yayıncılık tarihi açısından bir ilke imza attı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT Metaverse’ü açıkladı.

 

Sobacı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz mart ayında ilan ettiği üzere, ‘dijital seferberlik dönemi’ne girmiş bulunuyoruz. Bugün burada olmamızın nedeni de dijital seferberliğimizin yayıncılık alanındaki en büyük çalışmasını hayata geçirme arzusudur. Şu hususu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki, hem TRT hem de yayıncılık tarihi için çok önemli bir dönüm noktasına, hep birlikte şahitlik ediyor olacağız: Yani TRT Meteverse’ün doğuşuna” dedi.

Gonul Dagı_680*100 banner

TRT’nin Metaverse Projesine ilişkin detayları da paylaşan Sobacı, “Yayıncılığı, bugünden itibaren sürükleyici ve çok boyutlu bir deneyime dönüştürecek olan TRT Metaverse’te; kanal değiştirmenin yerini mekan değiştirmenin alacağı, en sevilen sanatçılarla yan yana olunacağı, haberin kaynağı ile direkt iletişime geçilebileceği bir dünyaya adım atmış olacağız.” diye konuştu.

 

“TRT hem bellek hem gelecek”

Tasarım ve teknolojik altyapı çalışmalarına başlandığını söyleyen TRT Genel Müdürü, Metaverse yayıncılığında da önceliğin toplum yararı olacağının altını çizdi.

Sobacı, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak bizler; diğer iletişim teknolojilerini yayın ve yapım alanında kullanırken belirlediğimiz vizyonu, insanlığın ve toplumların yararını önceleyen prensibi meta-dünyada da uygulayacağız. ‘TRT hem bellektir hem gelecek‘ mottomuza yakışır bir biçimde metaverse’te de geleceği bugünden tasarlayacak, yayıncılığın, bilginin, hikâyeciliğin kurallarını yine, yeniden oluşturacağız.”

Forumun sonunda, TRT Metaverse’ün anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

[UHA Haber Ajansı, 11 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.