enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda

Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
16 Aralık 2025
12
A+
A-

* Yeni yılda Meclis’in gündeminde Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklikler öngören kanun teklifi olacak. Düzenlemeye göre, insan hayatını tehlikeye atan tüm ihlallerde hem sürücülerin ehliyetlerine el konulacak hem de araçları trafikten menedilecek. Hedef, trafikte caydırıcılığın artması, kazaları önlemek ve can kaybını en aza indirmek.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA (TBMM), 16 ARALIK 2025 – Trafik güvenliğini olumsuz etkileyen ve sürücülerin hayatını tehlikeye atan bu davranışlara rekor cezalar yolda.

Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi yılbaşında Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek.

Alkollü araç kullananın ehliyeti alınacak

Kırmızı ışık ihlalinde ısrar edenlerin ehliyetine el konulacak. Bir yıl içinde 6 kez kırmızı ışık ihlali yapanın ehliyeti iptal olacak. Dur ikazına uymayıp kaçana 200 bin lira ceza verilecek.

Alkolmetre ölçümü sonucu 0,50 promilin üzerinde çıkan sürücüye 25 bin lira ceza kesilecek. Aynı sürücü, 5 yıl içinde ikinci kez yakalanırsa ceza 50 bin, üçüncü kez yakalanırsa 150 bin liraya çıkacak. İlk ihlalde ehliyete 6 ay, ikincisinde 2 yıl, üçüncüsünde 5 yıl süreyle el konulacak.

Hız ihlallerine yeni uygulama geliyor

Ehliyetsiz araç kullananlar 40 bin lira para cezası ödeyecek. Sahte plaka takmanın cezası ise 140 bin lira olacak.

Trafikte hız ihlalleri de artık yüzdesel değil hız bazlı hesaplanacak. Cezalar hız sınırını 5 kilometre geçiş ile başlayacak ve her 5 kilometrede katlanarak artacak.

Trafik kaosuna sebep olan konvoy ile yolu kapatanlara 90 bin lira idari para cezası verilecek. (TBMM)

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.