enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tokyo’da hızla artan Covid-19 vakaları Japonya’yı endişelendiriyor, hükümet önlemleri artırabilir

Tokyo’da hızla artan Covid-19 vakaları Japonya’yı endişelendiriyor, hükümet önlemleri artırabilir
30 Temmuz 2021
285
A+
A-

UHA HABER / Tokyo Olimpiyat Oyunları sürerken, başta başkentte olmak üzere ülke genelinde Covid-19 vakalarının hızla artması Japon yetkilileri alarma geçti. Hükümet yarınki toplantıda önlemlerin artıp artmacağına ilişkin karar verecek.

Tokyo’da Covid-19’a yakalananların sayısı perşembe günü 3 bin 865’e çıktı. Başkentte yeni vaka sayısı dün 3 bin 177 olarak açıklanmıştı. Covid-19 vakaları, geçen haftaya göre iki misli artış gösteriyor.

Japonya Kabine Genel Sekreteri Katsunobu Kato, basına yaptığı açıklamada, salgının sadece başkent Tokyo’da değil ülke genelinde yayıldığını belirterek, “Enfeksiyonların bu boyutta artmasını daha önce hiç yaşamadık.” dedi.

Japonya’da ülke genelinde dün 9 bin 500 vaka tespit edilmişti. Salgının başından bu yana Covid-19’a yakalananların sayısı 892 bine ulaşırken, şu ana kadar 15 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Salgının başından bu yana Covid-19 vaka sayısı düşük seyreden Japonya’da son bir hafta içindeki ciddi artış Japon yetkililerin endişelerinin artmasındaki önemli etken olarak görülüyor.

Vaka sayısında önemli patlama yaşanıyor

Şu anda ülke genelinde 100 bin kişide 28 Covid-19 vakası görülen Japonya’da bu oran başkent Tokyo’da 100 bin kişide 88’e çıktı. Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, 100 bin kişide bu oran ABD’de 18,5, İngiltere’de 48, Hindistan’da 2,8 kişi olarak seyrediyor.

Japon hükümetinin Covid-19 danışmanı Doktor Shigeru Omi, Olimpiyat Oyunları ve yaz tatilini örnek olarak vererek, “Enfeksiyonun yavaşlamasına şu anda hemen hemen hiçbir şey katkı vermiyor. Aksine hızlanması için ortada birçok gerekçe var. En önemli risk, insanların krizin ciddiyetinin farkında olmaması, bu yüzden salgın daha fazla artıp, sağlık sistemi üzerinde ciddi yük olacak.“ dedi.

Bu arada Başbakan Yoshihide Suga, hükümetin cuma günü olağanüstü hal kararlarının sertleştirilmesi konusunda karar vereceğini duyurdu. Suga, virüsün yayılması konusunda Olimpiyat Oyunlarının etkili olmadığı görüşünü dile getirdi.

Tokyo Olimpiyat Komitesi, perşembe günü yaptığı açıklamada, oyunlara katılan ve Covid-19’a yakalanan 2 sporcunun hastanede tedavi gördüğününü, diğer 38 sporcunun ise otellerde karantinada tutulduğunu duyurdu.

Ek kaynaklar • AP

[UHA Haber Ajansı, 30 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.