enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Timur Cihantimur’un kefalet başvurusuna gizlilik kararı

Timur Cihantimur’un kefalet başvurusuna gizlilik kararı
26 Haziran 2024
23
A+
A-

İstanbul’da 1 Mart gecesi bir kişinin hayatını kaybettiği ve dört kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan Timur Cihantimur ve kendisini Mısır üzerinden ABD’ye kaçıran annesi Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor.

New York’tan Gazeteci Can KAMİLOĞLU’nun haberine göre, VOA Türkçe Haberler 11 EylülEn son 20 Haziran’da yeniden hakim karşısına çıkan 17 yaşındaki Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin tutuksuz olarak yargılanması için hazırladıkları kefalet başvurusunu ekleriyle birlikte dava dosyasına ekledi.

Hakim Donald L. Cabell, Cihantimur’un avukatlarının talebiyle dava dosyasındaki kefalet başvuru dilekçesi ve ekleri için de gizlilik kararı aldı.

Cihantimur’un avukatlarından Victoria Kelleher da, mahkemeye sundukları kefalet başvuru dosyası ve ekleriyle ilgili gizlilik kararı alındığını hatırlatarak ek dosyalarda müvekkillerinin kişisel bilgilerinin yer aldığını kaydetti.

Avukat Kelleher, Cihantimur’un hapishane kıyafetiyle çekilen fotoğrafının Türk medyası tarafından ele geçirilip yayınlandığını, bu tür bilgilerin açıklanmasının Cihantimur’un halen bulunduğu Connecticut ve davasının devam ettiği Massachusetts eyalet yasalarını ihlal ettiğini savundu. Avukat Kelleher, kefalet dosyalarıyla ilgili gizlilik kararı alınmasına savcılığın da karşı çıkmadığını belirtti.

“Türk medyası BM kararlarını ihlal etti”

Avukat Kelleher, mahkemeye kefalet taleplerinin kabulü için sunduğu ikinci dilekçede de Cihantimur’un 20 Haziran’da yapılan duruşmasının ardından müvekkilinin içinde bulunduğu özel durumları, sivil hakları ve mahremiyet haklarına yönelik önemli ek ihlaller tespit ettiğini belirtti.

Kelleher, Cihantimur’un kaldığı Manson Gençlik Enstitüsü personeli tarafından çekilen hapishane kıyafetli tutukluluk fotoğrafının, çekildiği tarih bilgileri ve kişisel kimlik bilgileri de dahil, Türk medyası tarafından hukuka aykırı bir şekilde elde edilerek internette geniş çaplı olarak kullanıldığını savundu.

Avukat Kelleher, Türk medyasının Birleşmiş Milletler (BM) yasalarını ihlal ettiğini belirterek, “Türk medyası, Cihantimur’un bu fotoğrafını çok sayıda habere kopyalayarak kullanmıştır. Böyle bir hak ihlali sadece eyaletlerin, devletlerin hukukuna göre suç olmakla kalmıyor, aynı zamanda özgürlüklerinden yoksun bırakılan gençlerin korunmasıyla ilgili alınmış olan BM’nin uluslararası kurallarının da ihlalidir” dedi.

”Cihantimur ceza infaz memuru tarafından sorgulandı”

Avukat Kelleher, 21 Haziran tarihinde müvekkili Cihantimur’un işlediği iddia edilen suçla ilgili bir ceza infaz memuru tarafından sorgulandığını ve suçu gerçekten işleyip işlemediğinin sorulduğunu iddia etti.

Kelleher, “Cihantimur’un avukatı olmadan, ebeveyni veya vasisinin izni olmadan bu şekilde sorguya çekilmesi anayasal yargılanma hakkının ve avukatıyla görüşme hakkının ihlalidir” dedi.

Gazeteci* Can KAMİLOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.