enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Timur Cihantimur’un kefalet başvurusuna gizlilik kararı

Timur Cihantimur’un kefalet başvurusuna gizlilik kararı
26 Haziran 2024
24
A+
A-

İstanbul’da 1 Mart gecesi bir kişinin hayatını kaybettiği ve dört kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan Timur Cihantimur ve kendisini Mısır üzerinden ABD’ye kaçıran annesi Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor.

New York’tan Gazeteci Can KAMİLOĞLU’nun haberine göre, VOA Türkçe Haberler 11 EylülEn son 20 Haziran’da yeniden hakim karşısına çıkan 17 yaşındaki Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin tutuksuz olarak yargılanması için hazırladıkları kefalet başvurusunu ekleriyle birlikte dava dosyasına ekledi.

Hakim Donald L. Cabell, Cihantimur’un avukatlarının talebiyle dava dosyasındaki kefalet başvuru dilekçesi ve ekleri için de gizlilik kararı aldı.

Cihantimur’un avukatlarından Victoria Kelleher da, mahkemeye sundukları kefalet başvuru dosyası ve ekleriyle ilgili gizlilik kararı alındığını hatırlatarak ek dosyalarda müvekkillerinin kişisel bilgilerinin yer aldığını kaydetti.

Avukat Kelleher, Cihantimur’un hapishane kıyafetiyle çekilen fotoğrafının Türk medyası tarafından ele geçirilip yayınlandığını, bu tür bilgilerin açıklanmasının Cihantimur’un halen bulunduğu Connecticut ve davasının devam ettiği Massachusetts eyalet yasalarını ihlal ettiğini savundu. Avukat Kelleher, kefalet dosyalarıyla ilgili gizlilik kararı alınmasına savcılığın da karşı çıkmadığını belirtti.

“Türk medyası BM kararlarını ihlal etti”

Avukat Kelleher, mahkemeye kefalet taleplerinin kabulü için sunduğu ikinci dilekçede de Cihantimur’un 20 Haziran’da yapılan duruşmasının ardından müvekkilinin içinde bulunduğu özel durumları, sivil hakları ve mahremiyet haklarına yönelik önemli ek ihlaller tespit ettiğini belirtti.

Kelleher, Cihantimur’un kaldığı Manson Gençlik Enstitüsü personeli tarafından çekilen hapishane kıyafetli tutukluluk fotoğrafının, çekildiği tarih bilgileri ve kişisel kimlik bilgileri de dahil, Türk medyası tarafından hukuka aykırı bir şekilde elde edilerek internette geniş çaplı olarak kullanıldığını savundu.

Avukat Kelleher, Türk medyasının Birleşmiş Milletler (BM) yasalarını ihlal ettiğini belirterek, “Türk medyası, Cihantimur’un bu fotoğrafını çok sayıda habere kopyalayarak kullanmıştır. Böyle bir hak ihlali sadece eyaletlerin, devletlerin hukukuna göre suç olmakla kalmıyor, aynı zamanda özgürlüklerinden yoksun bırakılan gençlerin korunmasıyla ilgili alınmış olan BM’nin uluslararası kurallarının da ihlalidir” dedi.

”Cihantimur ceza infaz memuru tarafından sorgulandı”

Avukat Kelleher, 21 Haziran tarihinde müvekkili Cihantimur’un işlediği iddia edilen suçla ilgili bir ceza infaz memuru tarafından sorgulandığını ve suçu gerçekten işleyip işlemediğinin sorulduğunu iddia etti.

Kelleher, “Cihantimur’un avukatı olmadan, ebeveyni veya vasisinin izni olmadan bu şekilde sorguya çekilmesi anayasal yargılanma hakkının ve avukatıyla görüşme hakkının ihlalidir” dedi.

Gazeteci* Can KAMİLOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.