enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Times Gazetesi: AB Erdoğan’a yeni göç akımını engellemesi için daha fazla para teklif etti

Times Gazetesi: AB Erdoğan’a yeni göç akımını engellemesi için daha fazla para teklif etti
10 Nisan 2021
416
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni bir göçmen akınını durdurması karşılığında daha fazla maddi yardım teklifinde bulunduğu iddia edildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, Ankara’da yapılan görüşmeye ilişkin İngiliz Times Gazetesi’nde yer alan haberde “Göç Mutabakatı’nın yenilenmesinin yanı sıra Türkiye ile AB arasında 2018’de askıya alınan üst düzey diyalog yeniden başlayacak. Gümrük Birliği’nin modernizasyonu için de bir öneri hazırlandı” ifadeleri geçiyor.

Gazetenin İstanbul muhabiri Hanna Lucinda Smith tarafından yapılan haberde ayrıca Avrupa Birliği’nin Türkiye ile 2016 yılında imzalanmış olan ‘Göç Mutabakatı’nı yenileme kararı aldıkları da belirtiliyor.

‘Ankara paranın direk hazineye gelmesini istiyor’

Bu mutabakat çerçevesinde Türkiye’ye 6 milyar euro mali yardım yapılması planlanmıştı ancak bu yardım hem Ankara’nın beklediği takvimde gelmedi hem de direk hazineye değil proje ve sivil toplum kuruluşları bazlı olduğu için hükümetin kontrolünde olmadı.

Times’ın haberine göre anlaşmanın yeni çerçevesi içerisinde Ankara’ya daha fazla maddi yardım yapılması kararlaştırıldı.

AB’nin Türkiye de dahil olmak üzere bölge ülkeleri için hazırlamış olduğu mültecilere yönelik yeni mali yardım paketlerini yakında açıklaması bekleniyor.

[UHA Haber Ajansı, 10 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.