enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Times Gazetesi: AB Erdoğan’a yeni göç akımını engellemesi için daha fazla para teklif etti

Times Gazetesi: AB Erdoğan’a yeni göç akımını engellemesi için daha fazla para teklif etti
10 Nisan 2021
417
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni bir göçmen akınını durdurması karşılığında daha fazla maddi yardım teklifinde bulunduğu iddia edildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, Ankara’da yapılan görüşmeye ilişkin İngiliz Times Gazetesi’nde yer alan haberde “Göç Mutabakatı’nın yenilenmesinin yanı sıra Türkiye ile AB arasında 2018’de askıya alınan üst düzey diyalog yeniden başlayacak. Gümrük Birliği’nin modernizasyonu için de bir öneri hazırlandı” ifadeleri geçiyor.

Gazetenin İstanbul muhabiri Hanna Lucinda Smith tarafından yapılan haberde ayrıca Avrupa Birliği’nin Türkiye ile 2016 yılında imzalanmış olan ‘Göç Mutabakatı’nı yenileme kararı aldıkları da belirtiliyor.

‘Ankara paranın direk hazineye gelmesini istiyor’

Bu mutabakat çerçevesinde Türkiye’ye 6 milyar euro mali yardım yapılması planlanmıştı ancak bu yardım hem Ankara’nın beklediği takvimde gelmedi hem de direk hazineye değil proje ve sivil toplum kuruluşları bazlı olduğu için hükümetin kontrolünde olmadı.

Times’ın haberine göre anlaşmanın yeni çerçevesi içerisinde Ankara’ya daha fazla maddi yardım yapılması kararlaştırıldı.

AB’nin Türkiye de dahil olmak üzere bölge ülkeleri için hazırlamış olduğu mültecilere yönelik yeni mali yardım paketlerini yakında açıklaması bekleniyor.

[UHA Haber Ajansı, 10 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.