enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ticaret Bakanlığı, gümrüklerde gerçekleşen işlemlere yönelik beyannamelerin sonradan yapılan kontrollerinde 3 bin 828 beyanname için 2.9 milyar liralık ceza kesti.

Ticaret Bakanlığı, gümrüklerde gerçekleşen işlemlere yönelik beyannamelerin sonradan yapılan kontrollerinde 3 bin 828 beyanname için 2.9 milyar liralık ceza kesti.
29 Nisan 2025
11
A+
A-

* Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından geliştirilen ileri analitik teknolojilerin kullanıldığı Sonradan Kontrol Puanlama Sistemi (SKPS) sayesinde dış ticaret yapan firmaların son 3 yıllık gümrük işlemleri mercek altına alındığı belirtildi.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 29 NİSAN 2025 – Bu kapsamda, sistem tarafından belirlenmiş risk kriteri ile yapılan analizler sonucunda denetime tabi firmalar otomatik olarak skorlanarak bu firmalar denetime tabi tutuluyor.

Yanı sıra bölge müdürlüklerinde yer alan kontrol şubeleri aracılığıyla da son 3 yılda tescil edilen gümrük beyannameleri ikinci kez kontrol edilerek yapay zeka destekli sistemler tarafından taranıyor.

Sistemle, şüpheli işlemler tespit edilirken, haksız kazanç sağlayan firmalara yaptırımlar uygulanıyor.

Açıklamaya göre 2025 yılı ilk çeyreğinde, sonradan kontrol kapsamında 600 milyon lira, ikinci kontrol kapsamında ise 2.3 milyar lira olmak üzere 3 bin 826 beyanname için 2.9 milyar lira ceza kesildi. Bu tutar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 218 oranında arttı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.