enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ticaret Bakanı Muş, Trabzon İş ve Ekonomi Dünyası Toplantısı’nda Konuştu

Ticaret Bakanı Muş, Trabzon İş ve Ekonomi Dünyası Toplantısı’nda Konuştu
18 Nisan 2022
531
A+
A-

TRABZON – TÜHA HABER / Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye’nin yat üretiminde dünyada 2. sırada olduğunu belirterek, “Hatta bizim hemşehrilerimiz var, çeşitli yerlerde üretim yapan. Hakikaten göğsümüzü kabartıyorlar. Yat üretimi yapılan serbest bölgelerde yer bulmak imkansız. Biz bu yat serbest bölgelerinin sayısını artırmak istiyoruz.” dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon’a gelen Bakan Muş, Doğu Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Trabzon Limanı’nda incelemelerde bulundu.

Daha sonra Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nda düzenlenen Trabzon İş ve Ekonomi Dünyası Toplantısı’na katılan Bakan Muş, koronavirüs sürecinin hem ticareti hem finans yapılarını, insanların yaşam ve ticaret yapma şekillerini etkilediğini söyledi.

“Tam pandemi gündemden çıkıyordu yeni krizle dünya karşı karşıya kaldı.” diyen Muş, şunları kaydetti:

“Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz. Ciddi şekilde etkilerini hissettiriyor. Rusya ve Ukrayna emtia başta olmak üzere üretici ihracatçı iki ülke. Başta enerji olmak üzere. Bu krizle beraber emtia fiyatlarında yükseliş, enerji fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Dolayısıyla bu bütün dünyada pandemi sürecindeki parasal değişimle beraber değerlendirildiğinde 1970’den beri en yüksek enflasyon rakamlarıyla dünya karşı karşıya.”

Dış ticaret rakamlarına değinen Bakan Muş, hedefin üstüne çıkmak istediklerini vurgulayarak, “Trabzon’un geçen yılki rakamı 1,2 milyar dolardı. Bunun da üzerine çıkacağını ümit ediyorum. Teknolojinin gelişmesiyle elektronik ticaret artık hayatın parçası. E-ticaret gelişecek, hayatın diğer alanlarına da sirayet edecek gibi gözüküyor. Önemli olan doğru yapılması, bunun piyasada yeteri kadar aktörün çıkabileceği ekosistemin oluşmasına imkan verecek bir yasal düzenlemenin olması. Burada da TBMM’deki milletvekillerimize büyük görev düşüyor. Türkiye’nin böyle bir yasal düzenlemeye ihtiyacı var.” diye konuştu.

Sürmene ilçesi Çamburnu mevkisinde eskiden beri tekne, ufak kayık tarzı üretimler yapıldığını kaydeden Muş, şunları söyledi:

“Yat, gemi inşaat sanayi bizim yakın takip ettiğimiz alan. Türkiye yat üretiminde dünyada 2. sırada. Hatta bizim hemşehrilerimiz var, çeşitli yerlerde üretim yapan. Hakikaten göğsümüzü kabartıyorlar. Yat üretimi yapılan serbest bölgelerde yer bulmak imkansız. Biz bu yat serbest bölgelerinin sayısını artırmak istiyoruz. Buradaki durumu analiz etmek istiyoruz. Burada yat sanayisini geliştirebilirsek hem toplam katma değeri yüksek. Serbest bölgenin avantajı ne oluyor? İhracata odaklanıyorlar. Türkiye’nin farklı bölgelerinde açmayı düşünüyoruz. Bu bölgede kümelenme oluşturabilirsek, yat inşaatı çok daha ciddi katma değer sağlayabilir.”

Toplantıya, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyüp Ergan, diğer protokol üyeleri ve iş insanları katıldı.

[UHA Haber Ajansı, 18 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.