enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ticaret Bakanı Muş, 11’incisi Düzenlenen “Saraybosna İş Forumu”nun Açılışında Konuştu

Ticaret Bakanı Muş, 11’incisi Düzenlenen “Saraybosna İş Forumu”nun Açılışında Konuştu
12 Mayıs 2022
271
A+
A-

SARAYBOSNA – UHA HABER / Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bu bölgenin bir parçası olarak ortak bir tarihe, kültüre ve ortak bir geleceğe bağlı olduğumuzu çok iyi biliyoruz.” dedi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘nın ‘Ticaret Bakanlığı’nın İnternet Sitesi’nden aktardığı  haberine göre, Bakan Muş, Anadolu Ajansının (AA) “Global İletişim Ortağı” olarak katkı sağladığı ve 33 ülkeden delegasyonun katıldığı Saraybosna İş Forumu’nun (SBF) açılışında bir konuşma yaptı.

Kovid-19 salgınına bağlı sebeplerden iki yıl aradan sonra kardeş ülke Bosna Hersek’te düzenlenen SBF’ye katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Muş, 1’inci SBF’nin 2010’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildiğini anımsattı.

Muş, SBF’nin artık önemli bir etkinlik haline geldiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Balkan ülkelerinin sürdürülebilir kalkınması için temel oluşturan, yatırımların artırılmasını amaçlayan ve Türkiye’nin başından beri desteklediği SBF’nin önemli bir iş etkinliğine dönüştüğünü görmek bizim için önemli. Bosna Hersek başta olmak üzere tüm Balkan ülkeleri, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yakınlığı ve işçi maliyetlerinin düşük olmasından ötürü yakın gelecekte, Türkiye ve diğer ülkelerin şirketlerin konumlandırılacağı ve bu ait ürünlerin üretiminin yapılacağı bölgeler arasında ön sıralarda olacaktır.”

Küresel şirketler ve ticaret söz konusu olduğunda ve dünya çapında birçok şirkete büyük etki eden Kovid-19 salgınının getirdiği deneyime işaret eden Muş, dağıtım zincirlerinin coğrafi konumlandırmasının önemli olduğunu vurguladı.

Muş, Türkiye’nin uluslararası iş birliğinde, uluslararası organizasyonların önemine inandığını söyleyerek, Türkiye’nin kısa süre önce 5 Güneydoğu Avrupa ülkesi de dahil olmak üzere bir dizi ülkeyle serbest ticaret anlaşmaları imzaladığını anımsattı.

Türkiye’nin Bosna Hersek’i, Dünya Ticaret Örgütü üyeleri arasında görmek istediğini vurgulayan Muş, “Saraybosna İş Forumu, Güneydoğu Avrupa’nın potansiyelini keşfetmek için yeni fikirlerin ve eylemlerin yeşermesi için eşsiz bir zemin sağlamakta. Bu bölgenin bir parçası olarak ortak bir tarihe, kültüre ve ortak bir geleceğe bağlı olduğumuzu çok iyi biliyoruz.” diye konuştu.

Muş’un, gün içerisinde Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi İlişkiler Bakanı Stasa Kosarac, Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Fadil Novalic ve Bosna Bank International (BBI) yöneticileri ile görüşeceği kaydedildi.

– 300’e yakın projenin tanıtımı yapılacak

Yarın sonra erecek SBF’de “yabancı şirketlere ait ürünlerin Güneydoğu Avrupa’da üretimi” konusu ele alınırken, forumda Bosna Hersek başta olmak üzere Hırvatistan, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Karadağ ve Arnavutluk’tan 300’e yakın projenin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Foruma, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) temsilcileri de katılıyor.

SBF’nin destekçileri arasında BBI, Saraybosna Kantonu Ekonomi Bakanlığı, İslam Kalkınma Bankası, Dubai Islamic Bank ve Abu Dhabi Islamic Bank bulunurken, forumun resmi havayolu şirketi de Türk Hava Yolları (THY).

[UHA Haber Ajansı, 12 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.