enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde mevsimin ilk hasadı gerçekleştirildi

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde mevsimin ilk hasadı gerçekleştirildi
4 Ağustos 2024
27
A+
A-

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi, düzenlediği 5. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Hasat Bayramı etkinliğiyle mevsimin ilk hasadını, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve diğer katılımcılarla birlikte toplamaya başladı.

Ziraat Fakültesindeki öğrencilerin hem teorik hem de uygulamalı olarak alacakları eğitim ve bölgede ekonomik olarak yetiştirilecek bitkilerin belirlenip halka tanıtılması amacının yanı sıra Van bölgesinde bir marka haline gelmesi ve gezi destinasyonlarında uğrak bir yer haline gelmesi amacıyla kampüs yerleşkesinde kurulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesinde, akademisyenlerimiz tarafından yetiştirilen 300’e yakın tıbbi ve aromatik bitkinin ilk hasadı gerçekleştirildi.

Hasat bayramına katılarak değerlendirmede bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Hasat Bayramı’nı geleneksel hale getirdiklerini belirterek bu yıl beşincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Çiftçilerimizi katma değeri yüksek olan bitki üretimine teşvik etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Rektör Şevli; “Hocalarımız, çiftçileri üretim konusunda bilgilendiriyor, yol gösteriyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi yani uygulama bahçesinde bir taraftan öğrencilere eğitim verilirken bir taraftan da ekonomiye katkı sunmaktayız. Burada aynı zamanda fotoğraf şenlikleri de düzenliyoruz. Görsel şölene dönüşen etkinliklerimize yoğun katılım oluyor. Üniversitemiz, bilimsel açıdan da dünya üniversiteleri arasında yer alıyor. Van Gölü’nün kıyısında kurulan üniversitemizin muhteşem bir güzelliği var.” ifadelerini kullandı.

Van YYÜ Ziraat Fakültesi’nin 42 yıl önce kurulduğunu belirterek fakültenin köklü geçmişine dikkat çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “Öğrencilerimiz burada eğitimlerini uygulamalı alıyor. Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirildiği bahçede ders gören öğrencilerimiz, 300 çeşit bitkiyi yakından inceliyor. Üniversitemiz her konuda çok donanımlı olmakla beraber öğrenciler, gönül rahatlığıyla üniversitemizi tercih edebilir.” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk de her yıl uygulama bahçesini genişleterek daha fazla üretim yapmayı hedeflediklerini bildirerek, “Bahçemizde çok yıllıklı bitkiler bulunduruyoruz. Soğanlı yumrulu ve tıbbi bitkiler mevcut. Soğanlı yumrulu bitkilerimiz, Şubat ayı gibi açmaya başlıyorlar. Şu an bahçemizde lavanta, ekinezya, adaçayı, melisa, kekik ve nane türü olmak üzere yaklaşık 60-70 bitki türünün hasadını gerçekleştirdik. Bütün bunlarla beraber bahçelerimize gezi ve fotoğraf günleri etkinlikleri de düzenliyoruz. Öğrencilerimizin büyük emekleriyle çok güzel bir renk cümbüşü oluşturduk.” şeklinde konuştu.

Hasat bayramına katılarak kısa bir değerlendirmede bulunan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, “Bu işin her geçen gün büyüdüğünü görmek mutluluk verici. Lavanta bahçesinde adeta görsel bir şölen var. Kente gelen turistlerin buraya getirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

İş insanı Zahir Kandaşoğlu ise, “Bilim yuvası olan üniversitemiz kampüsünde bu tür bitkilerin yetiştirilmesini ve ekonomiye kazandırılmasını çok anlamlı görüyoruz. Çiftçilere yönelik çok güzel eğitim programları var. Ekilmeyen arazilerin bu şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bu güzel tablonun daim olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Hasat bayramına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, eşi Duygu Şevli Hanımefendi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, İşkur İl Müdürü Selma Biçek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü İbrahim Başak, Üniversitemiz Genel Sekreteri Cahit Tekin, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.