enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tesla’nın değeri nisan başından bu yana 400 milyar dolar eridi

Tesla’nın değeri nisan başından bu yana 400 milyar dolar eridi
22 Mayıs 2022
1.318
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / Elektrikli otomobil pazarında çığır açan ve kısa sürede 1 trilyon dolar değerine ulaşan Tesla, pazardaki öncü konumunu sürdürmekte zorlanıyor. Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk’ın CEO’luğunu yaptığı Tesla, nisan başından bu yana yaklaşık 400 milyar dolar değer kaybetti.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberinde, 2021 verilerine göre Tesla, elektrikli araç pazarının lideri konumunda. Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan elektrikli araçların yaklaşık yüzde 75’i Tesla.

Ancak, Çin’in Şanghay’daki fabrikasında koronavirüs önlemleri nedeniyle üretimin yavaşlaması, elektrikli otomobil sektöründe rekabetin kızışması, çip kıtlığı ve şirketle ilgili başka sorunlar Tesla’yı bir dizi risklerle karşı karşıya bırakıyor.

Şirket son bir buçuk ayda yaklaşık yüzde 40 değer kaybetti.

Elon Musk daha önce de, sosyal medyada yönettiği şirketlerle ilgili yaptığı tek taraflı açıklamalar nedeniyle eleştiri konusu oldu. Bazı hissedarların, Musk’ın yönetim şeklinden rahatsız olduğu belirtildi.

New York Times’a konuşan bir yatırım şirketinden Andrew Poreda, Tesla için “denetim ve denge neredeyse hiç yok” diyor.

Tesla’ya güvenen bazı yatırımcılar da, artık şirketin daha riskli bir gelecekle karşı karşıya olduğunu kabul ediyor.

Şirketin özellikle Çin’deki üretim fabrikalarında karşılaştığı sorunların yanı sıra Ukrayna’daki savaş, artan faiz oranları, küresel ekonomide durgunluk beklentisi ve tedarik zinciri ile ilgili sıkıntılar, şu ana kadar Tesla’yı diğer şirketlere oranla daha fazla etkiledi.

Sektör uzmanları, Hyundai, Volkswagen gibi diğer otomotiv devlerinin batarya ve yazılımlarını geliştirdikçe piyasaya yeni modeller sunacağını, bunun da Tesla’nın pazardaki mevcut payını önümüzdeki yıllarda ciddi ölçüde azaltacağını öngörüyor.

[UHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.