enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tesla’nın değeri nisan başından bu yana 400 milyar dolar eridi

Tesla’nın değeri nisan başından bu yana 400 milyar dolar eridi
22 Mayıs 2022
1.316
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / Elektrikli otomobil pazarında çığır açan ve kısa sürede 1 trilyon dolar değerine ulaşan Tesla, pazardaki öncü konumunu sürdürmekte zorlanıyor. Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk’ın CEO’luğunu yaptığı Tesla, nisan başından bu yana yaklaşık 400 milyar dolar değer kaybetti.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberinde, 2021 verilerine göre Tesla, elektrikli araç pazarının lideri konumunda. Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan elektrikli araçların yaklaşık yüzde 75’i Tesla.

Ancak, Çin’in Şanghay’daki fabrikasında koronavirüs önlemleri nedeniyle üretimin yavaşlaması, elektrikli otomobil sektöründe rekabetin kızışması, çip kıtlığı ve şirketle ilgili başka sorunlar Tesla’yı bir dizi risklerle karşı karşıya bırakıyor.

Şirket son bir buçuk ayda yaklaşık yüzde 40 değer kaybetti.

Elon Musk daha önce de, sosyal medyada yönettiği şirketlerle ilgili yaptığı tek taraflı açıklamalar nedeniyle eleştiri konusu oldu. Bazı hissedarların, Musk’ın yönetim şeklinden rahatsız olduğu belirtildi.

New York Times’a konuşan bir yatırım şirketinden Andrew Poreda, Tesla için “denetim ve denge neredeyse hiç yok” diyor.

Tesla’ya güvenen bazı yatırımcılar da, artık şirketin daha riskli bir gelecekle karşı karşıya olduğunu kabul ediyor.

Şirketin özellikle Çin’deki üretim fabrikalarında karşılaştığı sorunların yanı sıra Ukrayna’daki savaş, artan faiz oranları, küresel ekonomide durgunluk beklentisi ve tedarik zinciri ile ilgili sıkıntılar, şu ana kadar Tesla’yı diğer şirketlere oranla daha fazla etkiledi.

Sektör uzmanları, Hyundai, Volkswagen gibi diğer otomotiv devlerinin batarya ve yazılımlarını geliştirdikçe piyasaya yeni modeller sunacağını, bunun da Tesla’nın pazardaki mevcut payını önümüzdeki yıllarda ciddi ölçüde azaltacağını öngörüyor.

[UHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.