enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terörün farklı yöntemleri

Terörün farklı yöntemleri
6 Ekim 2023
74
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Son yıllarda terör can çekişiyor. Ancak bir yönüyle de her zaman teröre karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini hatırlatıyor.

Hasan Basri Yalçın | Yazar | Kriter Dergi

Prof. Dr. Hasan B. YALÇIN & İstanbul Ticaret Üniversitesi 

Ankara’daki terör saldırısı tam da buna örnektir.
Güvenlik güçlerimiz 2015 yazından bu yana teröre soluk aldırmadı. Terörle mücadelede tarihimizin en başarılı dönemini yaşıyoruz. Savunma sanayiindeki teknolojik gelişmeler, uluslararası ortamın fırsata çevrilmiş olması, siyasi iradenin kararlılığı ve güvenlik güçlerinin azimli mücadelesi bu başarıyı getiren başlıca faktörler olarak sıralanabilir.

Başta insansız hava araçlarımız olmak üzere Türk silah ve mühimmatları güvenlik güçlerimizin elini rahatlatıyor.
Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgemizde yürüttüğümüz diplomasi, sınır ötesi harekâtların yolunu açıyor. Böylece terörle mücadelede sınır ötesinde konuşlanmak mümkün oluyor.

Ülke içinde örgütlü terörist faaliyetler sonlandırıldığı gibi teröristlerin sınırdan geçişi de engellenebiliyor.

İşte bu nedenle örgütün faaliyetleri yalnızca kendini hatırlatmak kabilinden oluyor.
Ancak son zamanlarda gerçekleştirilen tek tük saldırılara bakarsanız örgütün de kendini bu yeni şartlara göre hazırlamaya çalıştığını görürsünüz.

Bazı eylemlerde etnik anlamda devşirilmiş teröristler kullanılıyor. Ya parayla ya eğitimle ya da terör örgütleri arası anlaşmalarla devşirilen bu teröristleri daha fazla görmeye başladık.

Artık PKK doksanlı yıllarda olduğu gibi yüzer kişilik gruplarla mesela Yüksekova’ya saldıramıyor. Onun yerine tekil bombalama ve intihar eylemleri gibi işlere girişiyor. Bunun için de örgütün silahlı kanadından çok istihbarat kanadına hız verilmiş gibi duruyor.

Kıra dayalı gerilla” dedikleri yöntemi çoktan terk etmek zorunda kalmışlardı. Şehir yapılanmasını denediler, o da başarısızlığı uğradı. Şimdi ellerinde kalan tek yöntem, bu tür derin yapılanmalar.

İşte bu nedenle MİT ve Emniyet’in önceki gün örgütün istihbarat yapılanmasına yaptığı operasyonu çok önemli buluyorum. Yaklaşık 10 ay boyunca izlenen örgüt mensuplarından 90’ı gözaltına alındı. Önümüzdeki dönemde buna daha da ağırlık verileceğini tahmin ediyorum. Zira an itibarıyla örgütün elinde kalan tek yöntem bu gibi görünüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.