enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
00:05 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’n Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terör örgütünde ‘üst düzey’ çözülme

Terör örgütünde ‘üst düzey’ çözülme
19 Haziran 2021
565
A+
A-

UHA HABER / Terör örgütü PKK’da çözülme süreci sözde üst düzey kadrolara da sıçradı. Son olarak Yeşil kategoride aranan terörist Özgür Abik, güvenlik güçlerine teslim oldu.

PKK’daki çözülme süreci devam ediyor. Yeşil kategoride aranan terörist Özgür Abik, Mardin’de teslim oldu. Turuncu kategoride aranan terörist Reşit Yanık ise geçen yıl ikna çalışmaları sonucu teslim olmuştu.

Peki terör örgütündeki sözde sorumluların teslim olması ne anlama geliyor? Bu teslimler diğer örgüt üyelerini nasıl etkiliyor?

Bir tarafta kararlı operasyonlar, diğer tarafta yürütülen ikna çalışmaları…

Bölücü terör örgütü PKK’daki çözülme her geçen gün artıyor. Son dönemde ise teslim olan teröristler arasındaki sözde sorumlu isimler dikkat çekiyor.

Sözde sorumlular bir bir kaçıyor

Son olarak yeşil kategoride yer alan sözde üst düzey sorumlu terörist Özgür Abik,  Mardin’de güvenlik güçlerine teslim oldu. Erdal Uğur kod adlı terörist, 2009’da terör örgütüne katıldı.

Irak ve Suriye’de faaliyet gösterdiği belirlendi. Sözde Gap – Riha alanı sorumlusuydu. İkna çalışmaları sonucu kaçtı ve Mardin’de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Terörist 2 milyon liraya kadar ödülle aranıyordu.

Gri kategorideki çok sayıda teröristin yanı sıra turuncu kategoride yer alan Reşit Yanık da geçen yıl teslim olmuştu.

PKK’da büyük panik

Peki terör örgütünde sözde sorumlu üst düzey isimlerin teslim olması ne anlama geliyor? Bu durum örgüt içerisinde nasıl bir etki yaratıyor?

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdullah Ağar bu soruya cevap verdi:

“Son dönemde kırmızı listede birçok terörist teslim oldu. Temeldeki şey ne? Kişilerin örgütün içerisinde bir gelecek göremeyişi. Öleceğine dair empatilerinin son derece güçlenmiş olması ve yaşamış olduğu çaresizlik… Bu tür insanların çözülmesi örgüt içerisinde de büyük infiallere sebep oluyor.”

Geçen yıl sadece ikna yolu ile teslim olan terörist sayısı 243. Bu yılın ilk yarısında da 80 terörist örgütten kaçarak teslim oldu.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 19 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.