enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:32 Türkiye kış sporlarında neden geride kalıyor?
00:26 Hollanda’da finansal konularda yardım eden Geldfit adlı kuruluş Türkçe servisine başladı
00:19 ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: Dünya Ana Dil Günü kutlu olsun!
00:17 Gastronomi Haberleri
00:09 Dünyanın lanetlediği, katil, soykırımcı, haysiyetsiz İsrail, Gazze’de ateşkese rağmen terör eylemlerini sürdürüyor
00:06 Müftü çocuğu ile İlahiyat Prof’u çocuğundan ateistlere taktikler
00:04 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Kadın Girişimcilere Yönelik Etkili İletişim Atölyesi
00:03 Balerin Ayda’nın 12 yıllık Avrupa serüveni
00:03 Kocaeli’n Derince ilçesinin kalbindeki kanayan yara: “Eski Yer İnadı” mı, “Gelecek Vizyonu”
00:03 Trump’tan Yüksek Mahkeme’ye tepki: Yeni gümrük vergisi
00:02 ZUCHEX 2026, Prestijli Fuar Statüsüyle Küresel Gücünü Pekiştirdi
00:01 Ömür ÇELİKDÖNMEZ : Avrupa’nın Türkiye’ye dönüşünün nedenleri enerji, güvenlik ve askerî gerçeklik
00:01 Numan Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye raporu mihenk taşıdır
11:23 İftar sofralarına gitmeyeceğim
00:02 Macar Diplomatlardan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:07 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:06 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:05 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terör Devleti İsrail kaybetti

Terör Devleti İsrail kaybetti
11 Aralık 2023
45
A+
A-

SABAH Gazetesi köşe yazarı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci – Yazar Hilal KAPTAN, kaleme aldığı “Terör Devleti İsrail kaybetti” başlıklı yazısında, Terör devleti İsrail’in, kurulduğundan bu yana meşruiyet arayışında olan bir devlet olduğuna dikkat çekti. 

UHA / İnternational News Agency

Hilal KAPLAN, İsrail kaybetti - Hilal Kaplan - Sabah GazetesiTerör Devleti İsrail’in, çalınan topraklar üzerine zulümle kurulduğu ve varlığını sürekli işgal üzerine inşa ettiği için meşruiyet arayışının hiç bitmediğini dile getirdi.

2005 yılında kurulan Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar Hareketi’ne (BDS) yönelik siber casusluk dahil pek çok girişimde bulunup çökertme çabaları ve Amerika Birleşik Devletleri’nin 35 eyaletinde meclislerden İsrail’i boykot yasağı kanunları çıkarmalarının bunun en büyük göstergelerinden birisi olduğuna vurgu yapan KAPLAN yazısında, şunları aktardı:

“Ancak Aksa Tufanı ile birlikte İsrail’in var olma hakkına dair küresel kamuoyu, İsrail’in net olarak gayri meşru bir yapı olduğuna dair ittifak halinde. “Ana vatan” Amerika Birleşik Devletleri’nde bile kamuoyunun yüzde 76’sı süresiz ateşkesten yana iken ve 18-25 arası gençlerde İsrail’in var olma hakkı fikri gittikçe düşmüşken bu topun o kaleden çıkması artık imkânsız” dedi.

“İkincisi, İsrail işgal ordusu sahada her gün başka bir şekilde rezil oluyor” diyen Gazeteci – Yazar Hilal KAPTAN, İsrail’in caydırıcılık mitinin tamamen sona erdiğini belirterek, yazısına şöyle devam etti:

“1973’te en büyük Arap devletlerini püskürtmeyi başaran İsrail, bugün Amerika’nın hibe ettiği savaş uçakları ve mühimmat olmasa bir avuç direnen mücahide beyaz bayrak çekecek hale geldi. Şayet ABD’nin savaş gemileriyle ortaya koyduğu gövde gösterisi olmasa, İsrail, 1967’den farklı olarak “altı gün” içinde söndürülecek bir balon olduğunu herkese göstermiş oldu”.

Hilal KAPTAN, Üçüncüsünün, İsrail’in diplomatik olarak da tüm dünyanın karşısında olduğu bir yapı haline geldiğinin altını çizerek, “Fransa’nın süresiz ateşkese evet dediği, İsrail’in “ebesi” İngiltere’nin bile çekimser oy verdiği bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi var. Sadece ABD, tek başına İsrail’e diplomatik olarak zırh olmayı sürdürüyor” dedi.

Terör Devleti İsrail’in, Gazze’yi yaşanması çok zor hale getirdiklerini yazan KAPTAN, ancak Hamas’ı geri döndürülemeyecek biçimde konsolide ettiklerini açıkladı.

Hilal KAPTAN, bugün Filistinlilerin önüne bir sandık konsa çıkacak sonucu en iyi El Fetih yöneticilerinin bildiğini, Amerikan Savunma Bakanı’nın, İsrail’e yönelik “Taktik olarak zafer kazansa bile stratejik olarak kaybedebilir” sözlerini de bu bağlamda okunması gerektiğini belirtti.

SABAH Gazetesi köşe yazarı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci – Yazar Hilal KAPTAN yazısını şöyle noktaladı:

“İsrail için sonun başlangıcındayız ve attıkları her bomba ile biraz da kendi çukurlarını derinleştiriyorlar. Allah ömür verirse göreceğiz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.