enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tenisçi Djokovic’in Avustralya vizesi ikinci kez iptal edildi

Tenisçi Djokovic’in Avustralya vizesi ikinci kez iptal edildi
15 Ocak 2022
832
A+
A-

BELGRAD – UHA HABER / Ünlü Sırp tenisçi Novak Djokovic’in Avustralya vizesi “sağlık ve düzeni koruma” gerekçesiyle ikinci kez iptal edildi. Ülkenin göç yasası uyarınca, ünlü tenisçi 3 yıl boyunca Avustralya’ya giriş yasağıyla karşı karşıya.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Sırp tenisçi Novak Djokovic’in Avustralya vizesi “sağlık ve düzeni koruma” gerekçesiyle ikinci kez iptal edildi.

Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke, Cuma günü yaptığı açıklamada, Avustralya Açık’ın başlamasından üç gün önce 34 yaşındaki tenisçinin vizesini kamu yararı gerekçesiyle iptal etmek için bakanlık takdir yetkisini kullandığını söyledi. Ülkenin göç yasası uyarınca, ünlü tenisçi 3 yıl boyunca Avustralya’ya giriş yasağıyla karşı karşıya kalabilir.

Djokovic’in avukatlarının ilk iptalden sonra yaptıkları gibi Federal Devre ve Aile Mahkemesi’nde karara itiraz etmeleri bekleniyor.

Djokovic’in Avustralya Tenis Turnuvası’na katılmak üzere geçen hafta Melbourne’e gitmesinden beri ikinci kez vizesi iptal edildi.

Djokovic’in ülkeye giriş işlemleri sırasında Covid-19’a karşı aşılarının tamamlandığını belgelemesi gerekiyordu. Aşıya şüpheyle yaklaşan açıklamaları ile bilinen Djokovic, ülkeye girişte aşıdan muaf olduğuna dair özel izin belgesi göstermişti. Ünlü tenisçinin ülkeye girmek için gösterdiği bu “Covid-19 aşı muafiyeti” belgesi Victoria eyalet hükümeti ve turnuvayı organize eden Tenis Avustralya tarafından kabul edilmiş, seyahat vizesini alabilmişti.

Ancak Avustralya sınır muhafızları, muafiyet belgesini reddetmiş ve Melbourne’e ulaştığında tenisçinin vizesini iptal etmişti. Djokovic, karar bozulana kadar dört gün bir sığınmacı merkezinde tutulmuştu.

Eğer vize iptal kararı bozulmazsa Djokovic, üç gün sonra başlayacak olan tenis turnuvasına katılamayacak. Göç avukatı Kian Bone, tenisçinin haftaya oynayabilmesi için gereken mahkeme kararını avukatların hafta sonunda almasının “oldukça zor” olduğunu söyledi.

EK Kaynaklar *AP, rtr

[UHA Haber Ajansı, 15 Ocak 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.