enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:22 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
00:08 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
14:38 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TEKNOFEST 2024’e rekor başvuru

TEKNOFEST 2024’e rekor başvuru
3 Ekim 2024
44
A+
A-

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Adana’da, “2018’den bu yana toplamda 10 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık. 2024’te 1 milyon 600 binden fazla genç kardeşimiz teknoloji yarışmalarına başvurdu” dedi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Adana’da açılış konuşması yaptı.

Bayraktar konuşmasına şu sözlerle başladı:

27 farklı şehrimizde teknoloji yarışmaları düzenledik, 81 ilimizden 120 konuk ülkeden katılımcılarımız oldu. Gençlerimizin teknolojiye duyduğu ilgiyi her defasında bir adım öteye taşıdık. Binlerce proje ürettik, şimdiye kadar TEKNOFEST’ten çıkan 150’den fazla girişim teknoloji şirketi kurdu. Aralarında 21 ülkeye ihracat yapan da var, milyonlarca liralık yatırım alan da var. Geliştirdikleri uçuş kartlarıyla asgari standartların üstünde geçen bir girişimimiz dahi bulunuyor. Adana’nın meşhur kebabını takım adı olarak seçen bir takımımız daha var. 1,5 Adana 11 yıl önce 11 kişiyle tek bir takım olarak yola çıktı. Bugün roketten, su altı tarıma, hidromobilden insanlığın yararına teknolojilere kadar 9 farklı alanda mücadele eden kocaman bir aile oldular, büyüdükçe geliştiler. Dünyaya çapında şampiyonluklar kazanarak göğsümüzü kabarttılar.

Fotoğraf: AA
[Fotoğraf: AA]

“7 yılda 9 farklı TEKNOFEST’i başarıyla gerçekleştirdik”

TEKNOFEST’i daha da genişletmeyi hedeflediklerini belirten Bayraktar şöyle konuştu:

Geride kalan 7 yılda Azerbaycan’a kadar uzanan 9 farklı TEKNOFEST’i başarıyla gerçekleştirdik. Şimdi de 10’uncusunu düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk dünyası, dost ve kardeş coğrafyalarda TEKNOFEST düzenleyerek bu hareketi daha da genişletmeyi hedefliyoruz. Ana teması yapay zekâ olan TEKNOFEST Akdeniz’de 50 farklı teknoloji yarışmamız var. Aralarında nükleer enerji teknolojilerinden kuantum elektromanyetik, finansal teknolojilerden büyük dil modellerine, hava savunma sistemlerinden blok zincir gibi temaların bulunduğu 11 yeni yarışmamız var.”

Fotoğraf: AA
[Fotoğraf: AA]

“1 milyon 600 binden fazla genç kardeşimiz yarışmalara başvurdu”

2024 TEKNOFEST’e rekor başvuru yapıldığını vurgulayan Bayraktar şu açıklamalarda bulundu:

Bu yıl bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık. 2024’te 1 milyon 600 binden fazla genç kardeşimiz teknoloji yarışmalarına başvurdu. Bir yanda bütün bu güzellikler olurken maalesef insanlık da büyük bir karanlığa doğru savruluyor. Dünya kurulmaya çalışılan yeni bir düzenin sancılarını yaşıyor. Ne yazık ki bu düzen barış, adalet ve merhamet etrafında değil güç, şiddet ve zulüm temelinde şekilleniyor. Gazze’de her gün bebekler, çocuklar ve masum siviller katlediliyor. Dünya ise bu soykırımı sadece ekranlardan izliyor. Huzuru, intikamı, adaleti ve güvenliği sağlayacak tüm kurumlar iflas etmiş durumda. Barışı sağlaması gereken uluslararası kuruluşlar işlevsiz halde. Birleşmiş Milletler adaleti sağlamada yetersiz. İnsan Hakları Beyannamesi ve Cenevre Konvansiyonu gibi insanlığın ortak mirasını olan rehber metinler ayaklar altında. Adaletsizlik dünyada kol geziyor. Her adaletsizlik yeni adaletsizliklere zemin hazırlıyor. Ne yöne baksak haksızlık, ne yöne baksak eşitsizlik görüyoruz.

“Bu zulme karşı ses çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz”

Bayraktar konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Yapay zekâyı eğitimi tüm insanlığa ulaştırabilmek, sağlıkta çok daha fazla insana hizmet sunabilmek için kullanmak da mümkün. Ne yazık ki bu teknoloji bugün bir soykırımda en fazla sayıda sivili en etkin şekilde yok etmek için kullanılıyor. Yakın zamanda yaşanan canavarca terörist eylemler gösterdi ki tedarik zincirine yerleştirilen bombalarla yanımızdan ayırmadığımız telefonlar hatta en güzel melodileri çalması gereken kulaklıklar bile insanları katletmek için kullanılabilir. Yapay zekanın kundaktaki bebekleri dahi öldürmek için kullanıldığı bu düzen devam edemez.

Biz TEKNOFEST kuşağı olarak teknolojinin kullanımına canavarca kullanımına karşı duracağız. Bu karanlığa bu adaletsizliğe bu zulme karşı ses çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz. Herkes sussa biz gençler susmayacağız. Teknolojiyi pandemide olduğu gibi insanlığa bir nefes olabilmek, refahı eşit dağıtmak, adil bir gelecek inşa etmek için kullanacağız. Yapay zeka da insanlık için adeta yeniden keşfedilmiş bir kalem. İnsanlığın bilgi üretme aracı haline gelecek yapay zekâ etik ve ahlaki değerlerle yönlendirilirse bir dönüm noktası olabilir. Aksi halde bu yeni kalemle insanlık için karanlık bir geleceğin tarihi yazılacak.Bu gidişata diyecek bir hareket var: TEKNOFEST hareketi.

“TEKNOFEST, gençlerimizin başarı hikayelerine zemin hazırlıyor”

Selçuk Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü:

Gençlerimiz üretiyor. TEKNOFEST, gençlerimizin başarı hikayelerine zemin hazırlıyor. Dünyayı değiştirecek projeler işte tam bu meydandan çıkacak. Memleketimizin geleceğini ve daha adil bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz. TEKNOFEST gençleri önce kendilerini, sonra ailelerini, sonra şehirleri, Türkiye’yi ve dünyayı değiştiriyorlar. Daha adil bir dünya, daha eşitlikçi bir dünya, daha müreffeh bir dünya ve daha güvenli bir dünya sizlerle kurulacak. TEKNOFEST gençleri, sizin gururunuz olacak. Hayalleriniz burada gerçek olacak. Dünyayı değiştirecek hayallerinizle bu yolculuğa sizler de katılın. Gelin, hep beraber dünyayı değiştirelim. Gelecek sizsiniz, siz geleceksiniz. Gelin, bu gençlik hareketine bir omuz verin. Gelin el ele tutuşalım, gelin dünyayı değiştirelim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.