enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tekin, masayı tekmeledi, Kılıçdaroğlu’nu çelmeledi…

Tekin, masayı tekmeledi, Kılıçdaroğlu’nu çelmeledi…
10 Eylül 2022
241
A+
A-

STAR Gazetesi Yazarı Hüseyin GÜLERCE, köşesinde kaleme aldığı ‘Tekin, masayı tekmeledi, Kılıçdaroğlu’nu çelmeledi…’başlıklı yazısında CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in sadece 6’lı masayı tekmelemediğini, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının da önünü kapattığına dikkat çekti.

TV100’de Pınar Işık Ardor’un, “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?” sorusuna Tekin’in, “Elbette HDP’ye bakanlık verilebilir” cevabını verdiğini hatırlatan Yazarı Hüseyin GÜLERCE, “Gürsel Tekin 6’lı masayı tekmeledi, çünkü başta İYİ Parti yönetimi ve tabanı şu anda Koray Aydın’ın ifadesiyle “ayaklanmış durumdu…” olduğunun altını çizdi.

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, partisinden istifa ettiğini açıkladı

Yozgat İl Başkanı Metin Işık

Hüseyin GÜLERCE yazısında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Ankara’da partisinin il başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda da Gürsel Tekin’e büyük tepki olduğunu ve Dün (Çarşamba günü 07 Eylül 2022) de Yozgat İl Başkanı Metin Işık’ın görevinden istifa ettiğini açıkladı.

“İP yönetiminde geri plana atılan Yavuz Ağıralioğlu devreye girdi ve “kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?” diye çıkıştı” diye yazan GÜLERCE, “İP İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da, “Herkes haddini ve hududunu bilmelidir” dediğini dile getirdi.

Hüseyin GÜLERCE, Gürsel Tekin’in bu tepkilere rağmen geri adım atmadığını ve “Kim bana had bildirecekmiş” diye diklendiğini hatırlattı.

Patlama' ittifakı: Akşener ve Kılıçdaroğlu üç askerin şehit olduğu hain saldırıyı 'patlama' diyerek geçiştirdi - Yeni Şafak

“Kılıçdaroğlu, Tekin’in açıklamalarının ‘maksadını aştığını’ düşünüyormuş” diyen GÜLERCE, “Yani “CHP’yi bağlamaz” demeye getiriyor. Ama Akşener öyle düşünmüyor. “Sayın Gürsel Tekin çok tecrübeli kilit taşlarından birisidir. Partisinin görüşlerini iletiyor” diyor. Gerçi Akşener’in, zorda kalınca böyle yapmacık tepkiler verdiği biliniyor.

Börü'nün Katilleri Ceza Aldı, Sıra Azmettirici Demirtaş'ta - Memurlar.Net

HDP konusunda güven vermeyen bir duruşu var. Elinde Yasin Börü’nün kanı bulunan Demirtaş’ın, kahvaltı davetine “evet” diyen de oydu… Birkaç ay önce AKP ile MHP, HDP’yi şeytanlaştırdı” diyen de oydu…” diye yazdı.

6'lı masa | Independent Türkçe

6’lı masanın, Tekin tekmesiyle sarsıldığı açık.

“6’lı masada CHP’den farklı 5’li var. Akşener, Karamollaoğlu, Davutoğlu, Babacan ve Uysal; CHP’nin, HDP ile iş tutmasından dolayı tabanın tehdidi altındalar. “Bizim PKK’nın partisi HDP ile ne işimiz var” diye hop oturup hop kalkıyorlar” diyen STAR Gazetesi Yazarı Hüseyin GÜLERCE, “Ordumuzun, MİT’in, emniyet güçlerimizin, korucularımızın PKK ile şehitler vererek yürüttüğü mücadelenin orta yerinde, HDP’ye mahkûmiyet gibi bir zilleti, bu milliyetçi muhafazakâr seçmen kaldıramaz” dedi.

Meral Akşener'den Selahattin Demirtaş'a 'kahvaltı' yanıtı - Siyaset Haberleri

Akşener’in, Demirtaş’ın kahvaltı teklifine evet demesinin, çok yaralayıcı olduğunu ifade eden STAR Gazetesi Yazarı Hüseyin GÜLERCE, yazısında,  Şimdi Gürsel Tekin’e gösterilen tepkinin büyüklüğünde, o davete evet cevabının da etkisi bulunduğuna yer verdi.

CHP'li Tekin: HDP'ye bakanlık verilebilir

“Gelelim, Tekin’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığını nasıl çelmelediğine” diyen STAR Gazetesi Yazarı Hüseyin GÜLERCE, yazısında şunları aktardı:

“Gürsel Tekin, “HDP’ye bakanlık verilir” derken, bu lafın CHP’yi zora sokacağını ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığının zora gireceğini bilmez mi?

Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda öyle havaya girdi ki, onun aday olmasını istemeyenler (CHP içinden/dışından) bütün odaklar aylardır tezgâh peşindeydiler.

Asıl soru şudur: Gürsel Tekin, kim adına/hesabına Kılıçdaroğlu’nu çelmeliyor?

Abdullah Gül için mi mıntıka temizliği yapılıyor, İmamoğlu için mi?

Yoksa Gürsel Tekin’in “aday belli, CHP’li bir isim, diğer muhalefet partileri de yadırgamayacak” diye aylardır ismini gizlediği zat için mi?”

Barış Yarkadaş Haberleri - Son Dakika Barış Yarkadaş Hakkında Güncel Haber ve Bilgiler

26. Dönem CHP Milletvekili Barış Yarkadaş

6’lı masanın sadece Tekin’in çıkışı ile sarsılmadığına hatırlatmada bulunan Yazar Hüseyin GÜLERCE, “26. Dönem CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, katıldığı TV canlı yayınında İyi Parti tarafından CHP’ye yönelik eleştirilere tepki gösterirken, “HDP’li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediyelerinden ihale alıyorlar. Tek tek biliyorum beni konuşturmasınlar.” dedi.

Kılıçdaroğlu istediği kadar “6’lı masada çatlak yok” desin.

Türkiye, sınır ötesi harekâta hazırlanırken, PKK’lıları mağaralarından başlarını çıkaramaz hale getirirken 6’lı masadakilerin işleri çok zor.

Çünkü PKK’ya vuruldukça HDP kahroluyor, HDP’nin kimyası bozuldukça da 6’lı masa sarsılıyor…

Daha bunlar iyi günleri…” şeklinde yazısını noktaladı.

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 10 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.