enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TDV deprem bölgesinde 316 binden fazla depremzedeye kurban eti ulaştırdı

TDV deprem bölgesinde 316 binden fazla depremzedeye kurban eti ulaştırdı
1 Temmuz 2023
14
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla düzenlediği vekaletle kurban kesim organizasyonu kapsamında, asrın felaketinin yaşandığı şehirlerde 12 bin 82 hisse kurban keserek 316 binden fazla depremzedeye kurban eti ulaştırdı.

UHA / İnternational News Agency

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili olumsuz etkileyen afet nedeniyle bu yıl ki vekaletle kurban kesim organizasyonunu deprem bölgesinde yoğunlaştırdı. TDV, hayırseverlerin yurt içinde vekalet yoluyla emanet ettiği kurbanların etlerinin büyük bir kısmını deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine görevli ve gönüllüleriyle ulaştırdı.

Vakfın gönüllüsü ve Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Emre Üçtepe, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Hatay’daki vekalet yoluyla kurban kesim ve dağıtım organizasyonuna katıldı. Vakfın Hatay’daki çalışmalarına gönüllü olarak destek veren Üçtepe, Kurban Bayramı’nın paylaşmanın ve kardeşliğin bir yansıması olduğunu belirtti.

TDV’nin gerçekleştirdiği birçok yardım çalışmasına katıldığını ve bu vesileyle depremzedelerin yanında olduğunu ifade eden Emre Üçtepe, “Bu organizasyonun içinde gönüllü olarak yer almak benim için çok önemli ve gurur verici. Kurban organizasyonunu başından sonuna kadar her aşamasını bizzat takip ettim. Hayırsever milletimizin emanetlerini buradaki görevli arkadaşlarla birlikte titizlikle hazırlayarak depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Türkiye halkı depremin yaşandığı ilk günden beri tüm imkanlarını deprem bölgesine seferber etti. TDV de bu sene yardım faaliyetlerini buraya yoğunlaştırdı. Kurban yardımlarının yurt içinde büyük çoğunluğu depremzedelere ulaştırılıyor. Hatay’da da 25 binden fazla kişiye kurban eti ulaştırılacak.” dedi.

Kurban yardımlarının yanında çocuklar için bayramlık ve çeşitli hediyeler de verdiklerini ifade eden Üçtepe, “Bayramı her çocuk sevinç ve coşkuyla karşılamalı. Depremle hüzünlenen çocuklar milletimizin hediyeleriyle mutlu oluyor. Milletimize gerçekleştirdikleri yardımlar için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.