enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Tipioğlu BRT’ye konuk oldu

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Tipioğlu BRT’ye konuk oldu
21 Ocak 2025
26
A+
A-

KKTC Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na (BRT) konuk olan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu, “TC Devleti , KKTC ve Kıbrıs Türkü’yle ilgili her türlü gelişmeyi titizlikle takip etmektedir” dedi.

UHA / İnternational News Agency  

Konuk olan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu, BRT’de yayınlanan Sevil Özlü’nün canlı olarak hazırlayıp sunduğu 18. Saat programına temaslarını değerlendirdi.

Tipioğlu, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan selam ve muhabbetlerini ileterek, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu söyledi.

Tipioğlu, gerçekleştirilen ikili görüşmelere değinerek, hedeflerinin KKTC’yi parlamentolar arası diyalogla uluslararası arenada daha tanınır hale getirmek olduğunu belirtti.

Her gidilen platformda Kıbrıs Türkü’nün haklı davasını anlatmaya çalıştıklarını anımsatan Tipioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da BM Genel Kurul’da bu çağrıyı yinelediğini, Türkiye’nin her platformda bunu söylemeye devam edeceğini kaydetti.

Buradaki işbirliğinin sürmesi ve artması için komisyonları Ankara’ya davet edeceklerini ifade eden Tipioğlu, Güney Kıbrıs’ın silahlanması konusunda da değerlendirme yaptı.

Bölgede iyi komşuluk ilişkilerinin önemli olduğunu, sorunların uluslararası hukuk kapsamında çözülmesi gerektiğini kaydeden Tipioğlu, olası bir sıcak çatışmadan bölgedeki herkesin zarar göreceği uyarısında bulundu.

Adanın ortak sahibi olan Kıbrıs Türklerinin denizlerde en az Rumlar kadar hakka sahip olduğunu söyleyen Tipioğlu, Güney Kıbrıs’ın bunu hiçe sayarak 2003 yılından bu yana tek taraflı eylemlerde bulunduğunu hatırlattı.

TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın KKTC ziyareti ve bu ziyaretin Güney Kıbrıs’taki yankılarını değerlendiren Tipioğlu, Kıbrıslı Türklerin yapıcı tavrına rağmen Güney Kıbrıs’ın yapılan her türlü girişimi sabote ettiğini anımsatarak, “TC Devleti KKTC ve Kıbrıs Türk halkıyla ilgili her türlü gelişmeyi titizlikle takip etmektedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.