enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
21:26 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:34 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Tipioğlu BRT’ye konuk oldu

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Tipioğlu BRT’ye konuk oldu
21 Ocak 2025
33
A+
A-

KKTC Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na (BRT) konuk olan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu, “TC Devleti , KKTC ve Kıbrıs Türkü’yle ilgili her türlü gelişmeyi titizlikle takip etmektedir” dedi.

UHA / İnternational News Agency  

Konuk olan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu, BRT’de yayınlanan Sevil Özlü’nün canlı olarak hazırlayıp sunduğu 18. Saat programına temaslarını değerlendirdi.

Tipioğlu, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan selam ve muhabbetlerini ileterek, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu söyledi.

Tipioğlu, gerçekleştirilen ikili görüşmelere değinerek, hedeflerinin KKTC’yi parlamentolar arası diyalogla uluslararası arenada daha tanınır hale getirmek olduğunu belirtti.

Her gidilen platformda Kıbrıs Türkü’nün haklı davasını anlatmaya çalıştıklarını anımsatan Tipioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da BM Genel Kurul’da bu çağrıyı yinelediğini, Türkiye’nin her platformda bunu söylemeye devam edeceğini kaydetti.

Buradaki işbirliğinin sürmesi ve artması için komisyonları Ankara’ya davet edeceklerini ifade eden Tipioğlu, Güney Kıbrıs’ın silahlanması konusunda da değerlendirme yaptı.

Bölgede iyi komşuluk ilişkilerinin önemli olduğunu, sorunların uluslararası hukuk kapsamında çözülmesi gerektiğini kaydeden Tipioğlu, olası bir sıcak çatışmadan bölgedeki herkesin zarar göreceği uyarısında bulundu.

Adanın ortak sahibi olan Kıbrıs Türklerinin denizlerde en az Rumlar kadar hakka sahip olduğunu söyleyen Tipioğlu, Güney Kıbrıs’ın bunu hiçe sayarak 2003 yılından bu yana tek taraflı eylemlerde bulunduğunu hatırlattı.

TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın KKTC ziyareti ve bu ziyaretin Güney Kıbrıs’taki yankılarını değerlendiren Tipioğlu, Kıbrıslı Türklerin yapıcı tavrına rağmen Güney Kıbrıs’ın yapılan her türlü girişimi sabote ettiğini anımsatarak, “TC Devleti KKTC ve Kıbrıs Türk halkıyla ilgili her türlü gelişmeyi titizlikle takip etmektedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.