enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:28 Uludağ İhracatçı Birlikleri’nden (UİB) Haziran ayında yüzde 30,36’lık artışla 3 milyar 593 milyon dolarlık ihracat… 
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39 “Küba ve Sömürgecilik”
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop’tan Kırgızistan ve Tacikistan arasında kalıcı barış vurgusu

TBMM Başkanı Şentop’tan Kırgızistan ve Tacikistan arasında kalıcı barış vurgusu
4 Mayıs 2021
438
A+
A-

UHA HABER / TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kırgızistan ve Tacikistan arasındaki gerginliğe ilişkin, “Kırgızistan ve Tacikistan, ikisi de dost ve kardeş ülkemiz. Yaşanan sorunların kalıcı çözümü için adımlar atılması temennimiz” açıklamasında bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, TÜRKPA Genel Sekreteri Altınbek Mamayusupov’u makamında kabul etti.

Mamayusupov’u Türkiye Büyük Millet Meclisinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şentop, ziyaretleri için kendisine teşekkür etti.

TÜRKPA’nın Türk dili konuşan ülkeleri bir araya getiren önemli platformlardan biri olduğunu söyleyen Şentop, TÜRKPA’nın Türk coğrafyasıyla parlamenterlerin diplomasi ayağında önemli bir düzeyde faaliyet gösterdiğini ve çok güzel işler yaptığını kaydetti.

Şentop, tüm dünyanın etkilendiği COVID-19 salgınının toplantıları ve çalışmaları etkilediğini dile getirerek, “İnşallah Kazakistan’da Türkistan bölgesinde henüz belli olmadı ama mayıs haziran gibi dönem toplantısını yapacağız” dedi.

Konuşmasında, Kırgızistan ve Tacikistan arasında tartışmalı sınır bölgesinde çıkan çatışmaya ilişkin önemli mesajlar veren Şentop, Kırgızistan ve Tacikistan arasında kalıcı barış vurgusu yaptı.

“Üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız”

Şentop, TÜRKPA üyesi ülke olan Kırgızistan’ın son günlerde yaşamış olduğu bir sorun olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

“Son aldığımız bilgilere göre Kırgızistan ve Tacikistan arasında bir ateşkes ilan edildi, inşallah bu kalıcı olur. Kırgızistan ve Tacikistan, ikisi de dost ve kardeş ülkemiz. Yaşanan sorunların kalıcı çözümü için adımlar atılması temennimiz. Türkiye olarak biz bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Gerek kalıcı bir çözümün sağlanması konusunda gerek arabuluculuk gerekse yaşanan olaylardan zarar gören kardeşlerimizle ilgili olarak. Bölgeye insani yardım ve destek konusunda ben zaten Kızılay Dernek Başkanımızla da konuştum. Bölgeyle irtibatları ve çalışmaları var.

Bu ramazan ayında iki Müslüman ülkenin iki dost kardeş ülkenin bu şekilde bu noktaya varacak bir çatışma içerisine girmesi çok üzücü. Daha önce de benzer şeyler aynı sebeplerce yaşanmıştı bu bölgede. Kalıcı bir şekilde bu sorunların Tacikistan ve Kırgızistan bölgesinde çözülmesini arzu ediyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum.”

TÜRKPA Genel Sekreteri Altınbek Mamayusupov ise yaptığı konuşmada, Şentop’a kendisini kabul ettiği için teşekkür etti.

TÜRKPA olarak bu süreçte de faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Mamayusupov, Türkiye’nin TÜRKPA’ya üye ülkelerin işbirliğini sağlamakta çok önemli rolü olduğunu ve son zamanlarda bunun daha çok görüldüğünü söyledi. En son Azerbaycan’da buna şahitlik edildiğini ifade eden Mamayusupov, Azerbaycan’ın topraklarının geri alınması açısından Türkiye’nin desteğinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

“İnşallah kısa bir süreç içerisinde bu çatışma sona erecek”

TÜRKPA üyesi ülkelerden Kırgızistan’da da bir takım sorunlar, saldırılar yaşandığını belirten Mamayusupov, “Bu süreçte de Türk işbirliği kurumları olarak desteklerimizi belirtmiştik. Dediğiniz gibi inşallah kısa bir süreç içerisinde bu çatışma sona erecek ve ortaya bir barış süreci sunulacak. Bu sürece bizim de Türkiye’nin de katkıda bulunması Kırgız halkı için çok önemli.
Türkiye’nin desteği her zaman Kırgız halkı tarafından hissedilmiştir. Hissedilmeye de devam ediyor. Bundan sonra da devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 04 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.