enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop’tan, İskeçe seçilmiş müftüsü Ahmet Mete için taziye mesajı

TBMM Başkanı Şentop’tan, İskeçe seçilmiş müftüsü Ahmet Mete için taziye mesajı
15 Temmuz 2022
417
A+
A-

15 Temmuz

ANKARA – UHA HABER / TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Batı Trakyalı Türk azınlığın ileri gelenlerinden İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Batı Trakya davasının yılmaz savunucusu, hepimizin gönlünde ayrı bir yeri olan; İskeçe Seçilmiş Müftüsü kıymetli dostum Ahmet Mete’nin vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine ve Batı Trakya’ya başsağlığı diliyorum.” İfadesini kullandı.

Bir süredir kanser tedavisi gören Mete, sabah saatlerinde İskeçe’deki evinde yaşamını yitirdi.

Mete, 1965’te İskeçe’ye bağlı Yassıören köyünde dünyaya geldi.

İlköğrenimini Türkiye’de İstanbul Gaziosmanpaşa Bekirsami Dede İlkokulunda tamamlayan Mete, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesini bitirdi.

Mete, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki eğitiminin ardından, 1991’de Suudi Arabistan’daki Medine İslam Üniversitesinden mezun oldu.

Yüksek öğrenimini Suudi Arabistan’da tamamlayan Mete, Batı Trakya’ya dönerek İskeçe Müftülüğü çatısı altında vaizlik ve Kur’an Kursu öğretmenliği görevlerinde bulundu.

Mete, 2000-2007 döneminde kendi köyü Yassıören’de imam olarak görev yaptı.

2007’de İskeçe Müftüsü seçilen Mete, Türk Azınlığı Vaaz ve İrşat Heyeti Asbaşkanı olarak da hizmet verdi.

Mete, evli ve üç çocuk babasıydı.

[UHA Haber Ajansı, 15 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.