enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:11 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop, Kosova Cumhurbaşkanı ile görüştü

TBMM Başkanı Şentop, Kosova Cumhurbaşkanı ile görüştü
2 Mart 2022
320
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Meclis’te, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Şentop, “Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, daha önce birçok Latin Amerika ülkesinde çıkarları için uluslararası hukuku çiğneyenler aslında ortada uluslararası hukuk bırakmadılar.” dedi.

Türkiye’nin, Kosova’yla dostluk ve kardeşlik bağının yanı sıra stratejik ve kültürel ilişki içinde olduğunu da aktaran Şentop, Kosova’nın refah ve esenliğinin bölge barışı için önem taşıdığına işaret etti.

Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaşadığı darbe girişimini hatırlatan Şentop, FETÖ terör örgütü üyelerinin Türkiye dışındaki yapılanmaları konusunda uyarılarda bulunarak, Türkiye’de suç işlemiş kişilerin dost ve kardeş ülkelerde himaye edilmemesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna-Rusya savaşına da değinen Şentop, şunları kaydetti:

“Bugünlerde Ukrayna, Rusya arasında savaşa dönüşen tablo aslında uluslararası hukuku işine gelince çiğnemekte beis görmeyen Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin sorumluluğunu doğurmaktadır. Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, daha önce birçok Latin Amerika ülkesinde çıkarları için uluslararası hukuku çiğneyenler aslında ortada uluslararası hukuk bırakmadılar. Bunun dünyamızın geleceği açısından çok ciddi bir risk, endişe sebebi oluşturduğunu görüyoruz.”

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu da Balkanlar’da barışın sağlamlaştırılması konusunda Türkiye’nin rolüne dikkati çekerek, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA), Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) gibi uluslararası platformlarda Kosova’nın sesinin duyurulması için destek istedi. (TBMM)

[UHA Haber Ajansı, 02 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.