enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
00:49 Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrası ortak bildiri yayımlandı
00:41 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
00:38 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
00:35 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
00:30 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
00:25 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile görüştü

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile görüştü
27 Ekim 2023
9
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “Orta Doğu’da ve en son Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların bölge sınırları dışına da taşma potansiyelinin olması çok dikkatli davranmamızı gerektiriyor.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile Meclis’te bir araya geldi.

Kurtulmuş ve Gafarova, baş başa görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya başkanlık yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Başkanlık Divanı Toplantı Salonu’ndaki heyetler arası toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Gafarova ve beraberindeki heyeti Meclis’te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kurtulmuş, iki ülke ilişkilerinin “iki devlet, tek millet” şiarıyla devam ettiğini, yakın işbirliği sayesinde bölgede kalıcı ve uzun süredir devam eden sorunların çözülme sürecine girdiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan’ın 2’nci Karabağ Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve antiterör operasyonlarından başarıyla ve yüz akıyla çıkmasının özellikle Güney Kafkaslarda gerilimin düşürülmesi, barışın sağlanması ve esenliğin temin edilmesindeki önemine değinerek, Türkiye’nin her platformda Azerbaycan’ın milli politikasının yanında olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile görüştü - Haber 1

-“Sahada kazanılan zaferin şimdi masada sonuçlandırılması dönemi”

Azerbaycan’ın sahada kazandığı zaferin şimdi masada sonuçlandırılması ve taçlandırılması döneminin olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Azerbaycan’ın haklı mücadelesini bütün uluslararası platformda hala engellemeye çalışan bazı çevrelerin olduğunu biliyoruz. Bazı lobilerin, Azerbaycan’ın sahadaki başarısına gölge düşürmek için kampanyalar yürüttüğünün de farkındayız ama bu haklı mücadeleyi sahada da kazanacaksınız ve inşallah bu mesele bütünüyle kalıcı bir şekilde çözülmüş olacaktır.”

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Özellikle bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeler gösteriyor ki önümüzdeki süreç çok önemli gerilimlere, çatışmalara gebedir. Balkanların barut fıçısı haline getirilmesi, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş dolayısıyla Karadeniz’in son derece tehlikeli bir şekilde sularının ısınması, ayrıca Kafkaslardaki bu meselelerin devam etmesi, Orta Doğu’da ve en son Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların bölge sınırları dışına da taşma potansiyelinin olması çok dikkatli davranmamızı gerektiriyor.

İki dost ve kardeş ülke olarak milli meselelerimizle yakınlaşmak ve bölgesel sorunlarda da ortak çözümler üretmek mecburiyetindeyiz. Bunun en başında da Kafkas bölgesindeki barışın derhal sağlanması ve böylece hiç olmazsa bu kadar sıkıntılı, bu kadar zor coğrafyanın bir bölgesinde barışın kalıcı olarak tesis edilmesi için bütün gücümüzle gayret sarf edeceğiz.”

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ise iki ülke için 2023 yılının önemli olduğunu belirtti.

Azerbaycan’da 2023’ün “Haydar Aliyev Yılı” olarak ilan edildiğini dile getiren Gafarova, bu yıl 29 Ekim’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olarak kutlanacağını ifade etti.

Gafarova, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın hem Azerbaycan’ın hem de bütün Türk halkının bayramı olduğunu belirterek, “Türkiye bugün Türk halklarının başında duran büyük bir ülke ve büyük bir devlettir.” dedi.

İki ülkeyi birleştiren pek çok hedefin bulunduğuna işaret eden Gafarova, “Türkiye bugün dünyada tanınan güçlü devletlerden biridir. Türkiye uluslararası platform ve münasebetlerde sözünü geçiren bir ülkedir.” değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile görüştü

Görüşmede, TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Azerbaycan Milli Meclisi Azerbaycan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Mammadov da yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.