enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak

Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak
5 Mayıs 2023
351
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi köşe Yazarı Erhan GÜLENÇ, kaleme aldığı Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak’ başlıklı yazısında CHP’yi içindeki ulusalcıları tasfiye edip HDP ile aynı çizgiye getirmek gerektiğini savunan Prof. Dr. Yüksel Taşkın’ın, genel başkan yardımcısı yapıldığı partinin 1. bölge 1. sıradan İzmir milletvekili adayı gösterildiğine dikkat çekti.

UHA / İnternational News Agency

Erhan Gülenç (@erhangulenc77) / TwitterYazar Erhan GÜLENÇ yazısında, bu zatın (Prof. Dr. Yüksel Taşkın) “Kemalizm ırkçılıktır” dediğinin sabit ve ayrıca, FETÖ elebaşını öven makaleler yazdığının da tesbit edildiğinin altını çizdi.

CHP’nin, böyle bir ismi İzmir’den 1. bölge sıradan aday göstermesinin bir hata olarak değerlendirilemeyeceğini dile getiren Erhan GÜLENÇ, bunun bilinçli yapılmış bir tercih ve bunun, CHP’nin yeni sahiplerinin Atatürk’e bağlılığıyla bilinen İzmir üzerinden vermek istediği bir mesaj olduğunu yazdı.

“ATATÜRKÇÜLÜK BİTTİ” MESAJI
GÜLENÇ, CHP’nin, artık Atatürkçülüğü kendi içinde alaşağı ettiğini bu mesajla dünya aleme ilan  duyurduğunu hatırlatarak, “Üstelik bir dönem ulusalcı geçinen, Cumhuriyet mitingleri bile düzenleyen ve Taşkın’ın yazdığı Taraf Gazetesi’nin tetikçiliğini üstlendiği Ergenekon kumpasında 5 yıl hapis yatan Tuncay Özkan’ı da onun hemen ardından 2. sırada aday yapılması da bu mesajın en önemli parçası olduğunu ifade etti.

“Ancak, Tuncay Özkan gibilerin kendilerine yapılan bu operasyonu algılayabilecek reflekslere sahip olmadıkları için buna tepki göstereceklerine Taşkın’ı övme yarışına girmeleri de ibretlik” diye yazan Erhan GÜLENÇ yazısında, şunları aktardı:

Yüksel Taşkın - Vikipedi“Şimdi bu Yücel Taşkın Efendi, ikide bir çıkıp kendisine haksızlık yapıldığını, sözlerinin çarpıtıldığını, bağlamından koparıldığını söyleyip duruyor. Besbelli ki, amacı İzmir’de kendisine yönelik tepkileri bir nebze olsun azaltabilmek. Ancak İzmirli buna kanmıyor, kanmaz da…
Taşkın, şimdi yaptığı gibi Atatürkçü Düşünce Derneklerini ziyaret etse de hatta Anıtkabir’de gidip çadır kursa da artık boş… CHP İzmir gibi Atatürk’e bağlı bir kente Taşkın gibi bir ismi dayatma cüreti gösterdi ancak bunun bedelini çok ağır ödeyecek”.

CHP’NİN OYLARI AZALIYOR

Yeni Asır Gazetesi köşe Yazarı Erhan GÜLENÇ, Taşkın tercihinin CHP’ye İzmir’de çok büyük oy kaybettirdiğinin görüldüğünü ve bu anketlere de yansıdığını belirtti.

CHP’nin iki bölgeden 9’ar milletvekili çıkarma hedefiyle girdiği seçim sürecinde kendi yaptırdığı ankette bile en fazla 7’şer milletvekili çıkarabileceği sonucuyla karşılaştığını geçtiğimiz günlerde yazdığını hatırlatan Erhan GÜLENÇ, Şimdi CHP’nin son yaptırdığı anketle ilgili gelen bilgiye göre, Türkiye İşçi Partisi’nin de etkisiyle CHP’nin 2. bölgede 7. vekili çıkarmasıyla ilgili büyük bir risk oluştuğuna da dikkat çekti.

Yazar Erhan GÜLENÇ, kaleme aldığı ‘Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak‘ başlıklı yazısını şu cümlelerle noktaladı:

“Kim ne derse desin CHP’nin oylarındaki bu düşüş eğilimin en büyük sebeplerinden biri Taşkın’ın 1. sıra adayı yapılmasıdır. Taşkın’ı aday göstermek CHP’ye İzmir’de en az birkaç vekile mal olacak. İzmirli hoşgörülüdür ancak Atası için ‘ırkçı’ diyen birine de hoşgörülü davranmaz”.

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.