enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:09 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:04 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:01 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:24 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak

Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak
5 Mayıs 2023
346
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi köşe Yazarı Erhan GÜLENÇ, kaleme aldığı Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak’ başlıklı yazısında CHP’yi içindeki ulusalcıları tasfiye edip HDP ile aynı çizgiye getirmek gerektiğini savunan Prof. Dr. Yüksel Taşkın’ın, genel başkan yardımcısı yapıldığı partinin 1. bölge 1. sıradan İzmir milletvekili adayı gösterildiğine dikkat çekti.

UHA / İnternational News Agency

Erhan Gülenç (@erhangulenc77) / TwitterYazar Erhan GÜLENÇ yazısında, bu zatın (Prof. Dr. Yüksel Taşkın) “Kemalizm ırkçılıktır” dediğinin sabit ve ayrıca, FETÖ elebaşını öven makaleler yazdığının da tesbit edildiğinin altını çizdi.

CHP’nin, böyle bir ismi İzmir’den 1. bölge sıradan aday göstermesinin bir hata olarak değerlendirilemeyeceğini dile getiren Erhan GÜLENÇ, bunun bilinçli yapılmış bir tercih ve bunun, CHP’nin yeni sahiplerinin Atatürk’e bağlılığıyla bilinen İzmir üzerinden vermek istediği bir mesaj olduğunu yazdı.

“ATATÜRKÇÜLÜK BİTTİ” MESAJI
GÜLENÇ, CHP’nin, artık Atatürkçülüğü kendi içinde alaşağı ettiğini bu mesajla dünya aleme ilan  duyurduğunu hatırlatarak, “Üstelik bir dönem ulusalcı geçinen, Cumhuriyet mitingleri bile düzenleyen ve Taşkın’ın yazdığı Taraf Gazetesi’nin tetikçiliğini üstlendiği Ergenekon kumpasında 5 yıl hapis yatan Tuncay Özkan’ı da onun hemen ardından 2. sırada aday yapılması da bu mesajın en önemli parçası olduğunu ifade etti.

“Ancak, Tuncay Özkan gibilerin kendilerine yapılan bu operasyonu algılayabilecek reflekslere sahip olmadıkları için buna tepki göstereceklerine Taşkın’ı övme yarışına girmeleri de ibretlik” diye yazan Erhan GÜLENÇ yazısında, şunları aktardı:

Yüksel Taşkın - Vikipedi“Şimdi bu Yücel Taşkın Efendi, ikide bir çıkıp kendisine haksızlık yapıldığını, sözlerinin çarpıtıldığını, bağlamından koparıldığını söyleyip duruyor. Besbelli ki, amacı İzmir’de kendisine yönelik tepkileri bir nebze olsun azaltabilmek. Ancak İzmirli buna kanmıyor, kanmaz da…
Taşkın, şimdi yaptığı gibi Atatürkçü Düşünce Derneklerini ziyaret etse de hatta Anıtkabir’de gidip çadır kursa da artık boş… CHP İzmir gibi Atatürk’e bağlı bir kente Taşkın gibi bir ismi dayatma cüreti gösterdi ancak bunun bedelini çok ağır ödeyecek”.

CHP’NİN OYLARI AZALIYOR

Yeni Asır Gazetesi köşe Yazarı Erhan GÜLENÇ, Taşkın tercihinin CHP’ye İzmir’de çok büyük oy kaybettirdiğinin görüldüğünü ve bu anketlere de yansıdığını belirtti.

CHP’nin iki bölgeden 9’ar milletvekili çıkarma hedefiyle girdiği seçim sürecinde kendi yaptırdığı ankette bile en fazla 7’şer milletvekili çıkarabileceği sonucuyla karşılaştığını geçtiğimiz günlerde yazdığını hatırlatan Erhan GÜLENÇ, Şimdi CHP’nin son yaptırdığı anketle ilgili gelen bilgiye göre, Türkiye İşçi Partisi’nin de etkisiyle CHP’nin 2. bölgede 7. vekili çıkarmasıyla ilgili büyük bir risk oluştuğuna da dikkat çekti.

Yazar Erhan GÜLENÇ, kaleme aldığı ‘Taşkın, CHP’ye kaç vekile mal olacak‘ başlıklı yazısını şu cümlelerle noktaladı:

“Kim ne derse desin CHP’nin oylarındaki bu düşüş eğilimin en büyük sebeplerinden biri Taşkın’ın 1. sıra adayı yapılmasıdır. Taşkın’ı aday göstermek CHP’ye İzmir’de en az birkaç vekile mal olacak. İzmirli hoşgörülüdür ancak Atası için ‘ırkçı’ diyen birine de hoşgörülü davranmaz”.

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.