enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AgroShow Eurasia Fuarı’nda konuştu…

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AgroShow Eurasia Fuarı’nda konuştu…
8 Aralık 2022
187
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen AgroShow Eurasia Tarım, Tarım Makineleri, Teknolojileri ve Yan Sanayileri Fuarı Açılış Töreni’ne katıldı.

Bakan Kirişci, tarımsal makine üretiminde yerlilik oranının yüzde 70’leri geçmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Ancak bunun daha yukarılara çıkmasını istiyoruz. Zor olan nedir? Savunma sanayisidir. Orada yüzde 80’i yakaladığımıza göre tarım makineleri sanayisinde de bunu daha yukarılara taşımamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Tarım makineleri ihracatında 1,5 milyar dolarlık rakama ulaşıldığını, her alanda olduğu gibi tarım makinelerinde de artışı yakalamak zorunda olduklarını aktaran Kirişci, bunun için gereken potansiyeli taşıdıklarını söyledi.

Geldikleri günden bu yana ortaya koydukları yaklaşımlara değinen Kirişci, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Geldiğimiz günden itibaren ortaya koyduğumuz yeni normale göre olan yaklaşımımızı, Türkiye vizyonunun artık bir alt başlığı ama üst sıralarda yer alan bir başlığı haline getirdik. Bu çerçevede de özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin inovatif düşüncelerinden ve sektöre verebilecekleri katkılardan ötürü Tarım ve Orman Gençlik Konseyi’ni kuruyoruz. İnşallah bununla ilgili mevzuatı da kısa sürede ülkemize kazandıracağız. Bu çok önemli bir gelişme olacak ve bize tabir yerindeyse çağ atlatacak.”

Kirişci, Bakanlık olarak tarım alet ve makinelerine desteklerinin devam ettiğini aktararak, “Daha verimli, daha üretken, daha ekonomik, daha kaliteli ve daha rekabetçi bir üretimi her alanda olduğu gibi tarım makineleri alanında ve tarım sektörünün kendisinde de gerçekleştireceğiz.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 8 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.