enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taliban’dan muhalif liderin kardeşine infaz iddiası

Taliban’dan muhalif liderin kardeşine infaz iddiası
11 Eylül 2021
522
A+
A-

UHA HABER / Afganistan eski Devlet Başkanı Yardımcısı Emrullah Salih’in kardeşi Ruhullah Azizi’nin Taliban tarafından infaz edildiği bildirildi. Emrullah Salih Taliban karşıtı direnişin liderlerinden biri olarak biliniyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre, Afganistan’da eski Devlet Başkanı Yardımcısı Emrullah Salih’in kardeşi Ruhullah Azizi Salih’in Taliban tarafından infaz edildiği bildirildi.

Söz konusu iddia Ruhullah Azizi Salih’in yeğeninden geldi. Ebadullah Salih, Reuters’a gönderdiği cep telefonu mesajında, “Amcamı infaz ettiler” ifadesini kullandı. Yeğen Salih, “Onu dün öldürdüler. Gömmemize de izin vermiyorlar. Cesedinin çürümesi gerektiğini söyleyip durdular” diye ekledi.

Taliban’ın yayın organları ise “alınan haberlere göre” Ruhullah Azizi Salih’in Pencşir’deki çatışmalarda öldüğünü duyurdu.

Eski Devlet Başkanı Yardımcısı Emrullah Salih, Pencşir Vadisi’ndeki Taliban karşıtı direnişin liderlerinden biri olmuştu. Taliban, ele geçiremediği son vilayet olan Pencşir’in merkezinde de geçtiğimiz günlerde kontrolü sağlamıştı.

Taliban’ın devirdiği Batı destekli hükümetin istihbarat servisinin başında olan Emrullah Salih’in şu an nerede olduğu bilinmiyor.

Kabil’den tahliyeler sürüyor

Afganistan’da ticari uçuşlarla gerçekleştirilen tahliye işlemleri de devam ediyor. El Cezire televizyonu, Katar Havayolları’na ait bir uçağın taşıdığı 156 yolcuyla birlikte Doha’ya gitmek üzere Kabil’den havalandığını bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, uçaktaki 49 yolcunun Fransız vatandaşları ve ailelerinden oluştuğunu duyurdu. AFP haber ajansı, uçakta yabancıların yanı sıra Afganların da bulunduğunu belirtti.

Katar Havayolları’na ait bir uçak önceki gün de 100’den fazla yabancıyı Kabil’den Katar’ın başkenti Doha’ya taşımıştı. Bu, ABD’nin çekilmesinin ardından Kabil’den gerçekleştirilen ilk uluslararası ticari uçuş olmuştu.

EK Kaynaklar *DW,rtr,AFP

[UHA Haber Ajansı, 11 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.