enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taliban’dan Afganistan’da 25 kişiyi öldürdüğünü açıklayan Prens Harry’ye tepki

Taliban’dan Afganistan’da 25 kişiyi öldürdüğünü açıklayan Prens Harry’ye tepki
8 Ocak 2023
563
A+
A-

Afganistan’ı kontrol altında tutan Taliban yetkilileri Afganistan’da görev yaptığı sırada 25 kişiyi öldürdüğünü açıklayan Prens Harry’yi eleştirdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Önümüzdeki hafta çıkacak kitabından alıntılar yapılan ön haberlerde Afganistan’da 2007-2008 ve 2012-2013 yıllarında iki defa görev yapan Prens Harry’nin 25 kişiyi öldürmesini satranç tahtasındaki taşları yemek olarak tanımladığı yer aldı.

Taliban’ın önde gelen isimlerinden Enes Hakkani ise Sussex Dükü’nün öldürdüğü kişilerin ailelerinin olduğunu söyledi.

Hakkani sosyal medya hesabından “Bay Harry! Öldürdüğünüz kişiler satranç taşı değil insandı,” diyerek prensi savaş suçu işlemekle suçladı.

Prens’in sözlerinde bir haklılık payı olduğunu vurgulayan Hakkani “Mazum halkımız askerleriniz, askeri ve siyasi liderleriniz için birer stranç taşından ibaret. Ama yine de bu oyunda kaybettiniz,” ifadelerini kullandı.

Taliban hükümeti sözcüsü Bilal Kerimi de “Bu tür suçlar sadece arry ile sınırlı değil. İşgalci ülkelerin hepsi bu suçları işledi. Afganlar işgalcilerin suçlarını hiçbir zaman unutmayacak,” ifadelerini kullandı.

Prens Harry’nin “Spare” kitabı

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD’ye yerleşen Harry, Afganistan’da görev yaptığı döneme ilişkin anılarına yer verdiği, 10 Ocak’ta yayımlanacak “Spare” adlı anı kitabında, görevi sırasında 25 Afgan’ı öldürdüğünü ve bundan “utanç duymadığını” belirtmişti.

Prens Harry kitabında, çatışmanın gürültüsü ve kargaşasında öldürdüğü isyancıları, “iyileri öldürmeden ortadan kaldırılan kötüler” olarak gördüğünü kaydetmişti.

Birini insan olarak görürsen öldürmenin imkansız olduğunu anlatan Harry, ordunun “isyancıları ‘öteki’ olarak görmesi için kendisini eğittiğini ve iyi bir şekilde eğitildiğini” yazmıştı.

Ayrıca Harry, kitabında, “Bu sayıdan korkmamak bana çok önemli göründü. Yani benim numaram 25. Beni tatmin eden bir sayı değil ama utandırmıyor da.” ifadelerini kullanmıştı.

Prens Harry, İngiltere Kralı 3. Charles ve 1997’de Paris’teki trajik trafik kazasında hayatını kaybeden Galler Prensesi Diana’nın küçük oğlu.

Charles ve Diana, 1996’da boşandı. Diana öldüğünde büyük oğlu William 15, Harry ise 12 yaşındaydı.

Sussex Dükü Harry ile eşi Meghan Markle, Ocak 2020’de Kraliyet’teki görevlerinden çekilerek daha bağımsız bir hayat yaşamak ve İngiliz medyasından uzaklaşmak için ABD’ye yerleşti

[UHA Haber Ajansı, 08 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.