enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taliban “ABD ile iyi ilişkiler” istiyor

Taliban “ABD ile iyi ilişkiler” istiyor
1 Eylül 2021
324
A+
A-

UHA HABER / Son ABD askerlerinin çekilmesini kutlayan Taliban “ABD ve bütün dünya ile iyi ilişkiler” istediğini açıkladı. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid “Herkesle diplomatik ilişkiler kurulmasını tasvip ediyoruz” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre, ABD ordusunun 20 yılın ardından son askerlerini Afganistan’dan çekmesi, ülkede kontrolü ele geçiren Taliban tarafından memnuniyetle karşılandı.

Taliban’ın liderleri ABD askerlerinin gitmesinin ardından Kabil havalimanına giederek kutlama yaptı. Buradaki kutlamaya Taliban’ın özel “Bedri 313 Tugayı” da katıldı.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid Kabil’de havalimanında yaptığı konuşmada, “Herkesle diplomatik ilişkileri tasvip ediyoruz. ABD ve bütün dünya ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz” dedi.

Afganları “zaferleri” nedeniyle kutlayan Mücahid, “Tebrikler Afganstan’a, bu zafer hepimizin” dedi.

Mücahid ülkede bir geçiş hükümetinin kurulmasını redderek, Kabil’in güvenli bir biçimde kalacağını söyledi ve “Kabil’de güvenlik sağlanacak, insanların kaygılanmasına gerek yok” dedi.

Taliban'ın özel Bedri 313 Tugayı havalimanında güvenliği sağlayacak
Taliban’ın özel Bedri 313 Tugayı havalimanında güvenliği sağlayacak

Taliban’ın Katar’daki Siyasi Büro Sözcüsü Muhammed Naim de yayınladığı video ile Taliban savaşçılarını överek tebrik etti. Taliban savaşçılarını “Mücahit” olarak nitelendiren Naim, “Allah’a şükür tüm işgalciler ülkemizi tamamen terketti. Bu zafer bize Allah’ın armağanı. Bunun için birçok mücahit kendini kurban etti” dedi.

ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad da ABD askerlerinin çekilmesi vesilesiyle yaptığı açıklamada, Afganların artık kendi geleceklerini kendi ellerinde tuttuğunu söyleyerek “Bu savaşı sona erdirmek için bir fırsat” dedi.

BM Güvenlik Konseyi’nden karar

BM Güvenlik Konseyi ABD askerlerinin çekilmesinin ardından Taliban üzerindeki baskıyı artırıyor. Konsey Afganlar ve ülkedeki yabancıların engellenmeksizin ülkeyi terketmelerine izin verilmesi çağrısı yapan kararı kabul etti. Karara 13 ülke onay verirken Rusya ve Çin çekimser kaldı. Kararda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un gündeme getirdiği Kabil’de BM güvenlik bölgesi kurulması önerisi ise yer almadı.

Dün ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Konsey’de veto yetkisine sahip ülkelerin temsilcileri ile bir araya geldi. Görüşmenin içeriğine dair bilgi verilmedi.

EK Kaynaklar *AFP, AP

[UHA Haber Ajansı, 01 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.