enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taleban’dan IŞİD’in Operasyon Merkezine Baskın

Taleban’dan IŞİD’in Operasyon Merkezine Baskın
5 Ekim 2021
422
A+
A-

UHA HABER / Kabil’in dışında Pazar günü bir camiye düzenlenen bombalı saldırının ardından Taleban, IŞİD mevzilerine baskın düzenledi. Cami saldırısında beş sivil hayatını kaybetmişti. Saldırıyı üstlenen olmazken gözler, Taleban’ın Kabil’i almasının ardından saldırılarını arttıran IŞİD’e çevrilmişti. Taleban yetkilileri saldırının düzenlendiği camide Taleban sözcüsü Zabihullah Mücahid’in annesinin cenaze töreni için bulunuyordu.

Mustafa Kemal Atatürk Mücahid, Taleban güçlerinin Kabil’in kuzeyinde yer alan bir IŞİD operasyon merkezine baskın düzenlediklerini bildirdi. Kaç IŞİD militanının öldürüldüğü ya da Taleban’ın kayıp verip vermediği açıklamada yer almadı.

Pazar günü meydana gelen bombalı saldırı Taleban’ın Afganistan’da kontrolu ele geçirmesi ve ABD askerlerinin ülkeden çekildiği 31 Ağustos’tan bu yana görülen en kanlı saldırı oldu. Grup daha önce 26 Ağustos’ta Kabil havaalanı dışında düzenlediği bombalı saldırıda 169 Afgan’ın ve 13 ABD askeri personelinin ölümüne yol açmıştı. Saldırı düzenlendiği sırada binlerce kişi havaalanının önünde toplanmış, Taleban rejiminden kaçmak ve ülkeden tahliye edilmek için bekliyordu.

IŞİD Afganistan’da 2019’da ABD tarafından yürütülen yoğun bombardımanla zayıfladıktan sonra 2020’de yeniden ortaya çıkmıştı. IŞİD, 2020 yılında bir doğum hastanesine düzenlenen ve aralarında yeni doğan bebeklerin de olduğu 24 kişinin ölümüne neden olmuştu. Örgüt bu yıl da Afganistan’ın Şii ağırlıklı Daşti Barçi bölgesinde bir okula düzenlenen ve 80 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan sorumlu tutulmuştu.

Pazar günkü bombalı saldırı, Taleban’ın Afganistan’ı yönetirken karşı karşıya kalacağı zorluklardan bazılarına işaret ediyor. Taleban, 20 yıllık direnişleri boyunca sık sık ABD destekli hükümet güçlerine saldırılar düzenlemişti. Şimdi ise ekonominin çökmenin eşiğinde olduğu bir dönemde, ABD destekli hükümete verilen devasa dış yardımlar olmadan, aynı yöntemleri kullanan rakip militanları kontrol altına almak zorunda.

[UHA Haber Ajansı, 05 Ekim 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.